Preus municipals
Part Forana 25/07/2023

Un dia a les piscines de Marratxí valdrà a partir d'ara 20 euros per als no residents

L'equip de govern (PP-Vox) proposa al ple d'aquest dimarts duplicar el preu del servei, que fins ara era de vuit euros, tot i l'informe desfavorable de la secretària

2 min
Una de les piscines municipals de Marratxí.

PalmaEl pacte PP-Vox a Marratxí apuja els preus de les piscines municipals per als no residents. En el ple d'aquest dimarts, l'equip de govern proposa modificar l'ordenança que regula les tarifes i que es dupliqui el preu del tiquet per dia, cosa que suposa que passar un capvespre a les instal·lacions tingui un preu de 20 euros, davant els 8 que costava fins ara.

No només les entrades puntuals s'incrementaran de preu, sinó també els abonaments per a un mes, que passaran de 25 a 40 euros; per a dos mesos, de 35 a 50 euros, i per a la temporada completa, de 40 a 60 euros.

Aquests seran els preus a partir d'ara per als adults que no estiguin empadronats al municipi. DEl mateix passa amb les tarifes dels infants (de 4 a 12 anys), que també pujen considerablement. Així, el tiquet per a un dia tindrà un preu de 12 euros (abans, 8 euros), i els abonaments d'un i dos mesos passaran de costar 13 i 18 euros a costar-ne 20 i 25, respectivament. En el cas de l'abonament de temporada sencera, el preu passa de 20 euros a 30.

Els tècnics i l'oposició no donen suport a la mesura

Cal destacar que la proposta, que s'ha inclòs per via d'urgència, té un informe desfavorable de la secretària municipal. En concret, la tècnica al·lega que "d'acord amb la jurisprudència, els tribunals han estat contraris a fixar dues quanties diferents, una per a residents i una per als no residents per ser contraris als principis de justícia o distribució de la capacitat econòmica, per la qual cosa l’Administració municipal no pot fixar quotes diferents basant-se en l’empadronament".  

Tot i que és cert que en l'anterior legislatura els preus per a marratxiners i no marratxiners era diferent, l'exbatle socialista, Miquel Cabot, ha explicat que fer la distinció és qüestionable legalment arran de la demanda d'un estranger pels preus del Tren de Sóller de l'any 2017. "Nosaltres vàrem intentar apujar els preus també, però des de la Secretaria ja se'ns va advertir que no era el més adient i vàrem decidir no fer-ho", ha explicat Cabot.

Els socialistes es queixen que aquest augment és "abusiu" i "discriminatori", alhora que adverteixen que "és una mesura de dubtosa legalitat, ja que es contradiu amb els acords firmats amb Palma per a l'ús de les seves instal·lacions". Des del PSOE també han lamentat que la mesura s'hagi proposat per via d'urgència, ja que "per molt que surti aprovada, es necessiten trenta dies hàbils d'exposicií pública i, per tant, no serà efectiva per a aquest estiu".

stats