L'església nova de Son Servera acull 1.000 tastadors i deu cellers a la Nit del Vi
L'associació Son Servera Solidari obre amb el seu pregó deu dies de festes de Sant Joan
Son ServeraL’associació Fogoneu 15, amb el suport l'Ajuntament, ha tornat a omplir l’església nova de veïns i veïnes disposats a tastar el millor de les collites dels deu cellers que formen part de l'Associació Petits Cellers de Mallorca i que enguany han acudit a la cita anual de Son Servera amb la Nit del Vi. Fogoneu està formada per 39 cellers i suposa el 60% de la producció de vi de Mallorca.
En l'edició d'enguany, la sisena, hi han participat un miler de tastadors i deu cellers: Bodegas Àngel, Son Vives, 7103 Petit Celler, Celler Jaume de Puntiró, Son Juliana, Blanca Terra, Karretània, Mortitx, Vinyes i Vins Ca sa Padrina, i Galmés i Ribot Vins han donat als visitants l’oportunitat de descobrir els excel·lents vins que es fan als petits cellers de la nostra illa, demostrant una vegada més la qualitat del producte local i de proximitat.
Amb bon vi, tapes a voler i la música d’Andreu Galmés i Franco Bombelli Jazz Band, tots els assistents han pogut gaudir d’una nit diferent en un marc incomparable. Aquest any, a més, el cartell de la festa ha estat dissenyat per l’artista internacional Amparo Sard, que dona un valor afegit més a una de les principals atraccions del programa de festes de Sant Joan a Son Servera.
Un pregó per la solidaritat
D'altra banda, Bel Nebot i Son Servera Solidari han estat els encarregats de donar l’inici oficial a unes festes que inclouran més de 30 actes repartits entre deu dies.
Un reconeixement a la solidaritat i a la bona feina han estat els motius pels quals Son Servera Solidari, amb la veu de la seva presidenta, Bel Nebot, han estat els escollits enguany per pronunciar el pregó. Nebot ha agraït el reconeixement de l’Ajuntament i assegurava que després de 12 anys de feina "hem demostrat bé que gota a gota s’omple la bota i euro a euro i amb molta constància es poden aconseguir moltes coses".
"Estam a prop dels qui ens necessiten al poble, sempre junts amb l’Església i els Serveis Socials, cobrint tant com és possible les necessitats més urgents. En aquests deu anys hem de dir que hem fet una mitjana de 22.000 a 24.000 euros anuals, que repartim entre les necessitats del poble, associacions com Càritas, Aproscom, Mans Unides, o contra l’esclerosi múltiple, entre d'altres, i els projectes de Mallorca Missionera", ha recordat la pregonera.
Piculín Cap d'Olla
Durant les festes de Sant Joan, no falta Piculín Cap d’Olla, una figura històrica que l’any passat es va recuperar i que es penjarà a la plaça durant totes les festes. Una figura que, des de la regidoria de Festes han comanat convertir en jugueta a les artistes locals Natalia Fariñas i Consuelo Ramos. A més, es tracta d’una jugueta solidària, ja que els donatius que facin els ciutadans per adquirir-la aniran destinats íntegrament a Son Servera Solidari.