Esporles
Part Forana Act. fa 22 min

Esporles prohibeix utilitzar aigua potable per regar i omplir piscines

La mesura serà vigent fins que l'Ajuntament n'anunciï la retirada

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament d'Esporles

PalmaL'Ajuntament d'Esporles ha anunciat una sèrie de mesures urgents davant la "situació excepcional de sequera", entre les quals inclou la prohibició d'emprar l'aigua de la xarxa potable per regar jardins, netejar carrers o omplir piscines privades. El Consistori ha justificat aquesta decisió pel fet que la captació d'aigua a Esporles ha disminuït progressivament per la falta de pluja i l'increment del consum d'aigua dels mesos d'estiu, com és habitual en aquesta època de l'any.

En un comunicat, ha explicat que a principi de juliol, davant els primers avisos de disminució dels nivells d'aigua, es va elaborar una campanya informativa dirigida a la ciutadania d'Esporles, a la qual es demanava moderació en el consum d'aigua. En els darrers dies, les reserves d'aigua dels diferents llocs de captació ha disminuït. "Davant la necessitat de garantir el subministrament d'aigua per al consum humà i per a la higiene, s'ha procedit a publicar un reglament municipal amb mesures restrictives per al consum d'aigua", ha defensat l'Ajuntament d'Esporles.

Per garantir aquest subministrament, a partir de la data de publicació del reglament, d'acord amb les indicacions i mesures del Pla de gestió sostenible de l'aigua del municipi d'Esporles, com també les del Servei Municipal d'Aigua de l'Ajuntament d'Esporles, es prohibeix completament l'ús de l'aigua potable de la xarxa municipal per regar horts, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter privat, en excepció del reg amb aigües depurades. De la mateixa manera, no estarà permès netejar terrasses, patis o similars de caràcter privat, cosa que sí que es podrà fer amb aigües depurades. Tampoc no es podrà renovar l'aigua de piscines d'ús privat o fer usos de l'aigua de tipus ornamental, oci o recreatiu.

"Aquestes mesures seran vigents fins a pròxim avís i s'ha demanat a la ciutadania d'Esporles que adopti altres mesures de reducció de consum d'aigua", han indicat. L'Ajuntament revisarà puntualment l'estat dels nivells de l'aigua i en funció de l'evolució de les reserves hídriques s'incorporaran altres mesures de caràcter restrictiu, com per exemple tallades temporals d'aigua.

stats