Famílies de Son Carrió reclamen a l'Ajuntament i al Govern que posin en marxa el nou projecte de l'escola
L'Associació AFA ha penjat dues pancartes per denunciar la situació actual: espai insuficient, precarietat, insalubritat i perillositat
PalmaLa comissió Escola Digna Ja! - AFA CEIP Sant Miquel ha penjat dues pancartes amb imatges de l'escola per denunciar la situació actual del centre i reclamar, tant al Govern com a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, que posin en marxa el nou projecte. Apunten que en aquest moment l'espai és insuficient, precari, insoluble i perillós, informa la l'associació en una nota.
Les famílies dels alumnes exigeixen unes "condicions dignes": sis aules per a Primària, espais per a reunions, espai per a biblioteca i menjador, banys en condicions i accessibles, porxada i espai per a l'activitat física. L'any 2015 es va començar a parlar de la necessitat d'ampliar l'escola, però durant aquests set anys "ni l'Ajuntament ni la Conselleria d'Educació han donat prioritat a aquest projecte, ni n'han assumit les responsabilitats de manteniment", exposa l'associació.
El projecte es basa a fer una ampliació en un solar de devora l'escola. El Consistori defensa que s'ha trobat amb "problemes" amb la propietat d'aquest terreny i per això "la compra s'ha endarrerit". "Fins ara no hi podíem donar solució perquè no depenia de nosaltres", defensa la regidora d'Educació de Sant Llorenç des Cardassar, Dolors Sánchez.
La regidora assegura que el conveni amb la propietat ja està signat i que dia 19 de maig s'aprovarà la compra del solar en el ple ordinari. El Govern ja té el projecte bàsic a punt i quan l'Ajuntament ho tingui tot aprovat els farà la cessió del terreny i els donarà la llicència.
Problemes del CEIP Sant Miquel
Actualment, el CEIP Sant Miquel ocupa un edifici de l'any 1917 i disposa de tres aules. AFA explica que aquesta manca d'espai s'ha "solucionat" amb barracons i la cessió d'altres llocs que no són educatius, com per exemple l'estació, el dipòsit de trens i l'aula del poliesportiu. Això ha provocat "precarietat" perquè el centre es veu obligat a emprar espais exteriors. Fins i tot s'han de fer classes "enmig d'un dipòsit de trens i es perd molt de temps en trajectes", critica l'Associació.
A més, l'espai exterior, que diàriament també s'utilitza per posar-hi el material, no es pot fer servir els dies de pluja. "Els alumnes han de compartir el poc espai que hi ha amb el material que normalment es treu fora", exposa l'associació. La falta de manteniment també ha creat "situacions de perillositat": "Hi ha vidrieres i persianes rompudes, endolls i fils de corrent de fàcil accés per a l'alumnat, hi ha barracons rovellats i els aires condicionats fan tremolar tota l'aula", denuncia AFA.
A tot això s'hi han de sumar les "condicions d'insalubritat" a les quals estan exposats els alumnes. "Falten banys interiors i hi ha goteres, tant a l'edifici principal com als barracons", conclou l'Associació.