Felanitx

Felanitx obre les reserves telemàtiques per a l’emblemàtica escola rural de Son Proenç

L’Ajuntament habilita un web per llogar-la a fi de fer-hi actes socials i pernoctar-hi, amb un aforament màxim de 12 persones

L’escola rural de Son Proenç, situada al municipi de Felanitx, torna a obrir les portes
Sebastià Vanrell
12/12/2023
2 min

PalmaL’escola rural de Son Proenç, situada al municipi de Felanitx, torna a obrir les portes. L’Ajuntament ha posat en funcionament un web (sonproenç.felanitx.org) en el qual els usuaris ja poden fer reserves telemàtiques per llogar-la a fi de fer-hi actes socials i pernoctar-hi, amb un aforament màxim de 12 persones. Aquesta serà l’única via per poder-hi accedir a partir de 2024.

El recinte disposa de dues zones diferenciades: una dedicada a habitatge i allotjament i una altra com a sala d’actes. Es poden reservar els dos espais junts o per separat, però només un màxim de tres dies i amb una antelació de 90. Així, comanar l’allotjament per tres dies té un cost de 360 euros, que inclou l’ús de l’habitatge, que disposa de cuina, sala d’estar, habitacions i bany.

Les instal·lacions poder ser utilitzades per la població en general, siguin o no residents al municipi de Felanitx, “sempre que les activitats estiguin relacionades amb un ús social, recreatiu, educatiu o esportiu i que siguin respectuoses amb l’entorn i el medi ambient”, segons especifica la normativa. El projecte per reformar l’emblemàtica escola rural de Son Proenç, situada als afores de Felanitx es va posar en marxa a començaments de 2016. El Govern i l'Ajuntament van signat un acord mitjançant el qual l'antic centre docent passava a ser patrimoni dels veïns i senderistes que volguessin descobrir el municipi.

Les instal·lacions poder ser utilitzades per la població en general

En total es va signar una inversió de 380.000 euros, per pagar els materials d'obra i sous dels deu joves que hi treballaren als diferents tallers ocupacionals per a l'aprenentatge de d’oficis com els de fuster, lampista o electricista, tasques prioritàries per arribar a reobrir l'escola.  D'aquest pressupost inicial el Govern es va fer càrrec dels 250.000 euros en sous, mentre que el consistori felanitxer va pagar als industrials. Un cop concloses les obres, Son Proenç funcionarà com a lloc de pernoctacions per a cicloturistes, senderistes, destinat a festes veïnals de diferent àmbit, per a presentacions culturals o actes socials.

En tot cas, l'Ajuntament utilitzarà una fórmula molt similar a la que utilitza l’Ajuntament de Manacor amb la xarxa d'antigues escoles rurals, és a dir, llogar-les per dies i seguint un calendari de jornades disponibles i pagant per l'espai depenent de l'amplitud i serveis. En el cas de la capital de Llevant, l’èxit i la gran demanda veïnal han estat constants des del principi.  L'escola rural de Son Proenç, construïda en època de la Segona República, feia dècades que estava en mal estat, des que se'n va suprimir la funció com a escola per a les famílies de la zona, quan l'ús del transport es va popularitzar i els alumnes van poder acudir a les escoles de la ciutat.

stats