Els municipis cerquen protagonisme a Fitur
Calvià, Santanyí, Pollença, Alcúdia i Maó són alguns dels que han aprofitat per remarcar la seva particularitat turística
Han estat molts els municipis de les Illes Balears que han cercat protagonisme a la fira del turisme feta a Madrid. Així, diferents edils s'han traslladat a Fitur per promocionar el seu respectiu municipi a l'expositor de les Illes Balears. Calvià, Santanyí, Pollença, Alcúdia i Maó són alguns dels que han aprofitat per remarcar la seva particularitat turística.
Per una banda, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha previst un bon any per al turisme al municipi i a la fira s'ha centrat a fer gala dels esdeveniments esportius i culturals que s'hi han fet els darrers anys. Així, Rodríguez s'ha reunit amb els propietaris d'entitats organitzadores de l'ATP de tennis i el PGA de golf de Santa Ponça. A més, el batle ha destacat la inversió de 800.000 euros del pressupost del 2022 en aquest tipus d'esdeveniments esportius. Igualment, els de Calvià també han promocionat els esdeveniments culturals que han agafat força, com per exemple el Mallorca Live Festival o el Festival de Literatura Expandida LEM. A més, des del Consistori han recordat que s'obrirà pròximament el refugi del Galatzó i el museu arqueològic de Sa Morisca. Tot per estendre la temporada turística a tot l'any.
El municipi de Santanyí també ha validat a Fitur la desestacionalització. Per això, al seu expositor s'ha informat de les apostes que s'han fet pel turisme esportiu, les rutes senderistes, l’oferta cultural i el valor patrimonial. A més, la batlessa, Maria Pons, i el regidor de Turisme, Rafael Batle, han destacat que, per segon any, Santanyí és el terme que més banderes blaves ha aconseguit a les seves platges.
Per altra banda, també ha estat present a la fira el municipi de Pollença. Fins a Madrid s'hi han traslladat el batle, Bartomeu Cifre, i la regidora de Turisme, Medi Ambient i Policia Local, Maria Buades. Allà, han reivindicat la importància del turisme estatal per l'economia del municipi; tant per als hotelers com per als llogaters i per al comerç i la restauració. De fet, l'equip de govern ha reconegut que el turisme de residència vacacional ha resistit millor la crisi del sector hoteler. Així mateix, des de Pollença esperen que l'arribada dels fons europeus permeti modernitzar i dinamitzar el sector turístic al municipi.
Cal destacar que el celler La Parra del Port de Pollença ha rebut a la fira el tercer premi en la categoria de servei turístic més competitiu del 2021 atorgat pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED). Al poble veí, Alcúdia, tampoc no s'han volgut perdre la cita i la batlessa, Bàrbara Rebassa, ha remarcat el seu suport al sector.
'Maó, una ciutat per tastar-la'. Aquest ha estat l'eslògan per promocionar la ciutat menorquina a Fitur. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'ha centrat en la promoció del turisme vinculat a l'art, la cultura i la gastronomia, utilitzant la marca del formatge. De fet, Maó forma part enguany de la Ruta Europea del Formatge, i aquest 2022 la ciutat acollirà la primera Fira del Formatge.