PART FORANA
Part Forana02/02/2017

Flors i música a Manacor per commemorar el naixement de mossèn Alcover

Ofrena d'entitats i l'Ajuntament als monuments que recorden la figura de l'il·lustre filòleg i folklorista

Ara Balears
i Ara Balears

ManacorManacor ha fet tornar gran l'homenatge que es va perdre l’any 1999 amb la desaparició de l’obelisc dedicat a mossèn Antoni Maria Alcover. Aquesta segona edició de l'ofrena floral al monument aquest dijous horabaixa, després de recuperar-la, ha tingut més públic i la participació dels Amics de l'Escola de Mallorquí, que, vestits d'època, han fet una cercavila per convidar tothom a participar en l'ofrena floral en memòria del gran filòleg i folklorista de Manacor.

El monument es va restaurar fa dos anys i els membres de l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover decidiren l'any passat recuperar la tradicional ofrena floral, que tantes generacions de manacorins visqueren en la seva infantesa cada 2 de febrer, data del seu naixement.

Cargando
No hay anuncios

Amb un senzill homenatge en forma de paraules, música i flors, els representants municipals, els estudiosos de la figura i l’obra d’Alcover, els admiradors de la seva obra i els seus familiars han fet l’ofrena floral als peus de l’obelisc. Abans, però, la gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Magdalena Gelabert, ha destacat "l’immens llegat cultural que ens ha deixat Alcover" i ha reivindicat "la defensa de la llengua que ell tant estimava". En nom de la família Alcover, Joana Maria Adrover Alcover ha dit: "Jo, com molts altres joves, som de la nova generació, però hem heretat dels pares i padrins la gratitud, l'admiració i l'estima envers la nostra llengua i el seu apòstol, que és Antoni Maria Alcover".

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha destacat que a Manacor no falten referents culturals, "però crec que la titànica tasca d'Alcover el situa amunt en la llista de genis propis de Manacor". Per acabar, després de l'ofrena, l’actuació musical de Guillem Sansó, que ha interpretat les cançons del disc 'Les rondalles em fan créixer', ha servit com a banda sonora de l’acte.

Cargando
No hay anuncios

IES Mossèn Alcover i més actes

Abans de l'ofrena floral institucional, els alumnes i tota la comunitat educativa de l'institut Mossèn Alcover han fet el seu propi homenatge al filòleg i folklorista, coincidint amb el 41è aniversari del centre. A les 11 h els alumnes i els professors, els representants dels pares, els familiars de mossèn Alcover i la delegada de Cultura, Antònia Llodrà, han participat en l'ofrena floral que l'institut fa al monument que hi ha a l'entrada del centre educatiu comarcal. "Aquest és un lloc on es cultiva la cultura, un institut que és molt més que un centre d’ensenyament perquè ha contribuït i contribuirà al desenvolupament humà de Manacor i continuarà fidel amb el llegat d’Alcover”, ha dit el director, Antoni Gayà.

Cargando
No hay anuncios

La Setmana Alcover continua amb un dels seus plats forts, que és la XIII Marató de rondalles. Enguany dura més de setze hores i és un dels símbols i un dels ingredients indiscutibles de la setmana que Manacor dedica a mossèn Alcover. Divendres dia 3 de febrer les rondalles, els escolars i tothom que ho desitgi ompliran el casal que ocupa la Institució Antoni M. Alcover. El músic Guillem Sansó, l’actor Joan Miquel Artigues, la poetessa Glòria Julià, la pianista Petra Riera i els representants de les entitats Col·lectiu de Dones de Llevant i Xítxeros amb Empenta seran alguns dels que contaran rondalles durant la marató d’enguany.