L'àrea de Formació d'Inca ha facilitat la contractació de 458 persones
MÉS xifra en vuit milions d'euros la inversió en la millora educativa
IncaL'agrupació local de MÉS per Inca (3 regidors) tanca l'any fent balanç de la seva gestió municipal, en el marc d'un govern de coalició amb PSOE (7), Independents (3) i El Pi (2) i convençuda que continuaran sent en el futur una força determinant per aplicar polítiques progressistes al municipi d'Inca.
Segons Alice Weber, la portaveu, regidora d’Educació, Formació i Ocupació i candidata a les properes eleccions municipals, "durant la passada legislatura -amb el PP-, el Centre de Formació d’Inca va estar mancat de recursos tècnics i d’iniciativa pròpia en projectes formatius i d’ocupació", mentre que en els programes gestionats per la seva àrea, "en aquesta legislatura han estat contractades 458 persones".
Per a la portaveu de la formació ecosobiranista d'Inca, l’elevada quantitat de programes de formació i ocupació hauran servit "tant per generar llocs de feina i oportunitats a centenars de persones beneficiàries com per millorar els serveis del conjunt de la ciutadania". Weber defensa que la iniciativa ha repercutit, de manera transversal, en la dotació de recursos humans a totes les àrees, sense els quals "molts projectes no haurien estat viables".
Reforç escolar i beques
MÉS explica que el nou servei municipal de reforç escolar gratuït -amb personal pedagog provinent de programes d’ocupació- ha augmentat exponencialment des de 2016, amb 70 alumnes beneficiaris inicialment, fins a l’actualitat, amb 160. Un increment similar han tingut els ajuts per a la compra de llibres: en quatre anys, 240.000 euros s’han destinat a fons propis per a beques per a material escolar, que han beneficiat quasi 700 alumnes d’Inca.
MÉS per Inca xifra en 8 milions d’euros les inversions en infraestructures i millores educatives assolides durant l'actual mandat, cosa que ha permès reduir les ràtios d’alumnes a les aules a 25. També destaca com a projectes més importants: el quart CEIP públic d’Inca (4.000.000), l’ampliació i reforma de l’IES Berenguer (2.700.000), el Museu de l’Educació (425.000), les obres al CEIP Ponent i CEIP Llevant (400.000, respectivament) i la despesa destinada a beques de llibres (240.000).
Àrea de Cultura
L'increment de l'activitat teatral, amb un mínim de dotze representacions anuals, com també la literària amb acompanyament editorial, l’organització mensual de visites guiades, la programació constant d'exposicions artístiques i l'organització de conferències han generat "un enorme dinamisme cultural" de la mà del regidor Antoni Rodríguez. Amb tot, hi ha l'esperança de veure finalitzada a curt termini la reforma del Teatre Principal, a la qual es destinen uns cinc milions d'euros.
D'altra banda, segons explica Rodríguez, "un dels puntals en matèria cultural haurà estat complir amb la reivindicació històrica de convertir l'Escola de Música en un conservatori municipal que ofereix més de 200 places de 16 especialitats de música diferents".