Inca programa nou projectes de formació dual per al curs 2020-2021

El regidor de Treball, Biel Frontera, considera que l'actual situació fa que els plans tinguin més valor

L'Ajuntament d'Inca promou l'aprenentatge combinat amb treball específic.
Ara Balears
04/06/2020
2 min

IncaL'Ajuntament d'Inca manté una intensa activitat formativa i durant el curs 2020-2021 durà a terme nou projectes de formació dual, que combina aprenentatge i treball. D’aquesta manera, la capital del Raiguer es converteix en la institució de les Illes Balears que desenvolupa més projectes a partir de les convocatòries de subvencions del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). "La formació és una peça clau per al desenvolupament de la nostra ciutat i una eina imprescindible per fomentar una ocupació de qualitat", assenyala el batle, Virgilio Moreno.

Per al proper curs, es faran sis projectes mixtos en el marc del programa SOIB Formació i Ocupació: quatre per a persones aturades que tinguin 30 anys o més i dos per a la franja de 16 a 29 anys. D’aquests projectes, el mes de juny començarà Inca.com d’administratiu (nivell 2) i Inca Dinàmica de monitor socorrista, els quals tenen una duració aproximada de 12 mesos. Es preveu que per setembre s’iniciïn els projectes mixtos Inca Empower d’administratiu en anglès, S'Endoll d’electricitat i fontaneria, Es Serrall d’agricultura i marger; i Es Xorrac de fusteria (nivell 2).

Així mateix, l’Ajuntament d’Inca desenvoluparà també tres projectes de la convocatòria SOIB Formació Dual Sectors Estratègics 2020-2021. El primer, amb el nom de Ses Collites, dedicat a l’agricultura, ja va començar el passat mes de febrer. Per acabar, al juny s’iniciaran els projectes de fusteria, denominat Inca Dual Fusta; i Teleco Inca, especialitzat en la instal·lació de xarxes de telecomunicacions.

Reunió amb el SOIB

Per definir la planificació de tots aquests programes formatius, la setmana passada el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el regidor de Treball i Formació, Biel Frontera, es van reunir amb el director general d’Ocupació del Govern de les Illes Balears, Llorenç Pou. La finalitat de la trobada era coordinar totes les accions que fan les dues institucions en matèria de polítiques actives d’ocupació.

Durant la trobada, es va valorar també l’impacte de la greu situació sanitària en el món laboral per la caiguda generalitzada dels llocs de feina, la previsió de recuperació a mitjan termini i la resposta que poden donar les institucions.

Biel Frontera ha destacat que "aquesta situació fa que els programes formatius prenguin encara més importància. Uns programes formatius que són l’aposta clara del govern inquer, amb nou projectes programats durant aquest 2020, gràcies als quals es beneficiaran unes 100 persones, que tindran un contracte de treball durant 12 mesos i aconseguiran un certificat de professionalitat”.

stats