Inca retira els contenidors del centre per consolidar el porta a porta

Actualment, el percentatge de separació dels residus és de més del 50% a les zones a les quals s'aplica un sistema de recollida porta a porta

Seu de l'Ajuntament d'Inca a la plaça Espanya.
ARA Balears
16/10/2024
1 min

PalmaL'Ajuntament d'Inca ha retirat aquesta setmana els contenidors de restes orgàniques del centre de la ciutat. És un pas més en la consolidació del sistema de recollida de residus a la porta que té la intenció d'incrementar el percentatge de reciclatge i potenciar la correcta separació de residus. Ara, els veïnats del centre disposen d'un sistema de recollida porta a porta, amb un nou calendari per llençar els residus diaris. Abans s'aplicava un sistema mixt, amb el qual les restes orgàniques es dipositaven a contenidors.

Segons ha explicat el consistori de la capital del Raiguer, de forma progressiva s'eliminarà les bateries de contenidors ubicades als voltants del centre, així com altres ubicades a zones especialment conflictives on es desbordaven. Per exemple, s'eliminaran els contenidors de Jaume I, Jaume II, carrer de Benhabet i Salord, on també s'implantarà un sistema de recollida a la porta. Es modifica també el sistema de recollida d'escombraries de les barriades de Can López, Fernández Cela i es Blanquer, on aviat entrarà en funcionament també la recollida porta a porta. Aquests darrers canvis s'aplicaran al desembre.

Actualment, el percentatge de separació dels residus és de més del 50% a les zones a les quals s'aplica un sistema de recollida porta a la porta, mentre que a la resta de la ciutat on hi ha contenidors és del 20%.

stats