Part Forana07/12/2016

Les inversions sostenibles mouran l'obra pública a Manacor durant el 2017

El pressupost ordinari de 35,1 milions només en destina 2,5 a nova infraestructura i preveu congelar la pressió fiscal

Miquel Barceló
i Miquel Barceló

ManacorManacor gestionarà un pressupost de 35,1 milios d'euros durant el 2017, un 2,3% més que enguany. Així ho han explicat el batle, Pedro Rosselló, i la delegada d’Hisenda, Maria Antònia Sansó, durant la presentació dels comptes municipals de l'any que ve, que ha tingut lloc aquest dimecres. La xifra esmentada és la corresponent al pressupost ordinari de l’Ajuntament i als dels organismes autònoms, com l’Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d’Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la Societat Anònima Municipal (SAM). El pressupost de l'Ajuntament, sense aquestes entitats, és de 33,3 milions d'euros. Dilluns que ve el Consistori debatrà i aprovarà els comptes de 2017.

L'escàs marge per a inversions reals (2,5 milions d'euros) i la congelació de la pressió fiscal són alguns dels trets més importants de la previsió pressupostària de l'Ajuntament, tot esperant que el romanent de 2016 permeti una sèrie d'inversions sostenibles, que se situarien al voltant de dos milions d'euros, segons Rosselló.

Cargando
No hay anuncios

"No volem augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans i per això congelarem els imposts i taxes municipals", ha dit la regidora d’Hisenda. "Podríem augmentar el nivell d’inversions, amb més imposts, però des d’aquest equip de govern apostam per un model de gestió que permeti continuar millorant el municipi sense repercutir sobre l’economia dels manacorins", ha afegit Maria Antònia Sansó.

Els comptes municipals per al 2017 preveuen 2,5 milions d'euros en inversions. Però, "gràcies al superàvit amb què tancarem els comptes del 2016 i gràcies que ens hem mantingut dins els límits de despesa, calculam que podrem sumar dos milions d’euros més a aquesta quantitat", ha explicat Maria Antònia Sansó. Quan es liquidi el pressupost de l’any passat, l'Ajuntament tindrà 4,5 milions d’euros per invertir en millores.

Cargando
No hay anuncios

Durant el 2017 l’Ajuntament de Manacor preveu invertir uns 180.000 euros a millorar els espais públics del municipi, segons Sansó. Es destinaran uns 60.000 euros a millorar jocs infantils de diferents parcs, 50.000 euros en la construcció d’un parc de patinatge ('skate' parc) i 50.000 euros en la millora de la il·luminació d’escultures públiques i en l’adequació de senyalitzacions i monòlits que donen informació sobre els elements patrimonials del municipi. També s’invertiran 20.000 euros en la construcció i el manteniment d’espais adequats per a les mascotes en diferents parcs, ha afegit la delegada municipal d'Hisenda.

Administració electrònica

Cargando
No hay anuncios

Un altre dels aspectes que es destaca des de l'equip de govern són els 150.000 euros que preveu el pressupost per implantar l’administració electrònica, que ha de facilitar la relació amb l’Ajuntament als residents al nostre municipi”. A més, els pressuposts municipals de Manacor per al 2017 permetran continuar millorant la xarxa d’aigua i els accessos als aparcaments municipals, que s’intentaran obrir durant les 24 hores del dia. Tot això serà possible gràcies a una inversió de 400.000 euros que també preveuen els comptes municipals. També es millorarà el manteniment dels carrers renovant la maquinària amb què es dotarà la brigada municipal, una despesa de 40.000 euros que permetrà agilitar les feines de manteniment arreu del municipi.

Pel que fa a les àrees d’Educació i Esports, continuarà el pla de millora de les infraestructures escolars amb una partida de 75.000 euros i es volen renovar algunes de les instal·lacions esportives del municipi amb una inversió de 150.000 euros. A més, el pressupost preveu una partida de 100.000 euros per invertir en diversos punts de la zona costanera que necessiten millores.

Cargando
No hay anuncios

20 milions en els bancs

Una dada que ha oferit el batle és el fons de reserva de 20 milions d'euros que hi ha en els bancs, amb els quals "no hi ha cap deute pendent", és a dir, tots els crèdits d'anys passats estan liquidats. Són les limitacions que imposa Europa i el govern estatal en la contenció de la despesa pública, cosa que impedeix fer ús d'aquest romanent, a hores d'ara intocable.