Bunyola
Part Forana 29/01/2024

L'equip de govern de Bunyola s'oposa a ubicar al poble un centre per a joves extutelats

PP i Som AVI consideren que "no és una bona idea" obrir aquest espai al costat d'una escoleta infantil

2 min
Ca ses Monges

PalmaL’equip de govern de l’Ajuntament de Bunyola (PP i Som AVI - El Pi) s'ha oposat a ubicar un centre de menors tutelats previst damunt l'escoleta d'infants de Ca ses Monges. Segons ha informat el Consistori, la consellera d'Afers Socials, Catalina Cirer, va presentar la proposta al batle del municipi en el marc de la seva visita dilluns passat. Quan Cirer va visitar l’espai, el batle i la resta de l’equip de govern van manifestar el seu desacord a ubicar allà el centre.

Segons han assenyalat, l'edifici de Ca Ses Monges va ser llogat la passada legislatura pels propietaris a la Conselleria d’Afers Socials, i el Consistori "té intenció de comptar-hi per a usos municipals". A més, han indicat que el Govern no ho havia comunicat formalment a l'Ajuntament i, per tant, consideren que no s'ha consensuat la decisió amb els veïns de Bunyola. El batle, Juan Antonio Riera, ha explicat que van mostrar rebuig a crear aquest centre perquè consideren que "no serà bo per al poble". A més, Riera diu que “és una decisió que no s’ha consensuat en cap moment” i que “no és el lloc adient per acollir aquest tipus d’espai”. Per la seva banda, el primer tinent de batle de l’Ajuntament, Miquel Ballester (Som AVI - El Pi), també s'ha posicionat en aquest sentit. "Nosaltres hem de vetllar pel benestar dels nostre veïns, i a hores d’ara un centre així no hi té cabuda", apunta.

Amb tot, ambdós representants del Consistori coincideixen que "no tenen res en contra dels usuaris del centre” i afegeixen que el motiu del seu desacord és l'ubicació on es vol dur a terme, ja que consideren que "el lloc és clau i està en una zona molt cèntrica del poble". Per aquest motiu, han instat la Conselleria a cercar un altre lloc. “Consideram que no és bona idea i que la Conselleria ha de cercar una altra ubicació”. Finalment, la regidora de Serveis Socials de Bunyola, Inma Payeras, ha apuntat que la intenció de l'actual equip de govern era "recuperar Ca ses Monges per al poble". En aquest sentit, ha explicat que s'han mantingut converses amb la propietat i la Conselleria per traslladar-los-hi i recuperar "aquest espai tan emblemàtic i significatiu per al poble".

stats