L'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor va tenir gairebé 1.650 alumnes el curs passat

L'oferta de cursos de llengua catalana es duplicà i el nombre d'assistents va créixer un 47%

La directora de l'EMM és Margalida Rosselló.
ARA Balears
10/09/2021
2 min

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha destacat en un comunicat que les exigències imposades per fer front a la pandèmia han suposat un revulsiu per a l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor, que el curs 2020-2021 va multiplicar el seu impacte social i va tenir 1648 alumnes. El Consistori ha recalcat que curs passat es va fer una aposta per la digitalització, les classes a distància, la retransmissió en streaming de molts dels seus actes i també per la inscripció telemàtica.

L'Ajuntament ha informat que l'oferta de cursos de llengua catalana es duplicà el passat curs i el nombre d'alumnes s'incrementà un 47%. Així, s'ha passat d'oferir una mitjana de 12-16 cursos a l'any de llengua catalana a 35, presencials a Manacor i a Portocristo i també en línia. A part d'oferir més grups, el curs passat també s'oferiren per primera vegada les modalitats en línia.

El total d'alumnat va ser de 630 persones, mentre que els anys anteriors el nombre d'alumnes estava entre els 280 i els 310, anys en què ja hi havia hagut una tendència a l'alça respecte de més enrere. Segons el Consistori, aquest augment ha estat possible a la inscripció telemàtica, que per primera vegada va fer que es pogués fer completa a distància i sense haver d'anar físicament a l'Escola.

El curs passat també s'oferiren per primera vegada els tallers de conversa, adreçats a complementar els nivells més baixos com l'A2 i el B1 i que donen un plus de qualitat als alumnes. Es tracta de tallers de conversa gratuïts de 10 hores que es van oferint durant tot el curs amb l'objectiu de preparar les proves orals d'aquests nivells i als quals enguany també es donarà continuïtat.

L'Ajuntament ha explicat que una de les novetats importants del curs passat també va ser la incorporació dels nivells A1 en col·laboració amb els Serveis Socials adreçats a la població nouvinguda, que fa menys d'un any que viu aquí. Així, el Projecte Benvinguda permet que la primera trobada de les persones nouvingudes amb el poble i amb el municipi sigui ja d'entrada en català. En total, han estat sis grups d'acolliment lingüístic, quatre a Manacor i dos a Portocristo, en relació amb el certificat d'arrelament i que es derivaven des dels Serveis Socials, la majoria dones procedents de Sud-amèrica, segons ha informat el Consistori.

stats