Manacor
Part Forana 03/08/2024

L’històric minigolf Olé de l’Illot no serà del poble

El Govern denega la subvenció esperada i l’Ajuntament de Manacor no podrà fer front als 2,3 milions que val transformar-lo en jardí i oficines municipals

Sebastià Vanrell
2 min
Minigolf Olé a s'Illot

PalmaL’històric minigolf Olé, situat a la segona línia de la platja de l’Illot, continuarà deixat de la mà de Déu. Finalment, el projecte presentat per l’Ajuntament de Manacor a fi de transformar les seves instal·lacions, ara abandonades, en un espai públic on col·locaran oficines i serveis municipals, no se n'ha sortit i el Govern ha descartat el projecte com a part del pla d’ajudes per a noves infraestructures municipals. Tot plegat provoca que el consistori per si mateix no pugui assumir els aproximadament 850.000 euros en què estava valorada la compra, més el cost de la reforma.

El passat 28 de desembre la Conselleria de Turisme va fer saber a l’Ajuntament de Manacor que s’obria una convocatòria per presentar projecte urbanístic a partir de dues línies de subvenció. Tot a fi de millorar la imatge i els serveis de les zones turístiques degradades o saturades, entre les quals n'hi ha algunes del municipi, com Cales de Mallorca o l’Illot. A la primera d’aquestes línies, el consistori va presentar un projecte per a l’adquisició de la parcel·la de l’emblemàtic Minigolf Olé de l’Illot, amb l’esperança de reconvertir-la en una zona de serveis i oficines municipals.

Tot plegat per un import valorat en una mica més de 2,3 milions d’euros. “Esperam que el Govern entengui i valori aquesta demanda que durant anys han duit a terme els veïns del nucli”, explicava aleshores la regidora de Portocristo i l’Illot, Antònia Llodrà (AIPC), tot recordant que ja l’any 2018 el ple manacorí va aprovar per unanimitat la reconversió d’aquest espai abandonat, tot d’una que fos possible. Aquesta qüestió, de moment, no es materialitzarà i el poble haurà d’esperar a una nova subvenció, si és que no s’acaba venent per poder fer-hi una promoció de pisos. I és que el solar de l’antic minigolf està grafiat com a urbanitzable i podria ser construït completament.

El que pretenia l’Ajuntament era rehabilitar l’edifici que servia de bar i habitatge (i que encara està dempeus) i convertir-lo en oficines i delegació municipal al poble costaner. “Tal vegada es podria construir una mica més del que hi ha, però l’esperit era que allà on hi ha el minigolf fos jardí o zona verda”, explica el batle Miquel Oliver, que lamenta no haver pogut gestionar la proposta. El solar urbà, situat allà on es considera zona centre de l’Illot, té 1.751 metres quadrats dels quals n’hi ha 620 de construïts. El minigolf ja fa mesos que s’anuncia a un portal immobiliari per un total de 850.000 euros. Un preu inferior al pressupost proposat per l’Ajuntament de Manacor, que també hi havia d’afegir la rehabilitació i reforma tant de les cases com de l’espai propi del minigolf.

stats