L'IMAS destina 1,3 milions d'euros als ajuntaments per pal·liar els efectes del covid-19
El pressupost total és de més de cinc milions d'euros i tots els municipis de Mallorca se'n beneficiaran
PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) destina 1.355.050 euros a 16 ajuntaments de l'Illa. L'objectiu és ajudar-los a pal·liar els electes del covid-19. Els consistoris que se'n beneficiaran són: Alaró, Binissalem, Calvià, Deià, Escorca, Estellencs, Llucmajor, Marratxí, Pollença, Porreres, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Maria del Camí, Santanyí, ses Salines i Son Servera. La signatura d'aquest conveni s'ha fet aquest dimecres a la sala de plens del Consell de Mallorca.
Cal recordar que la resta de municipis, així com la Mancomunitat del Pla, ja varen firmar aquests convenis a finals del mes de maig. El pressupost total destinat als ajuntaments és de 5.434.793,88 euros, dels quals 4.658.395,75 els aporta l'IIMAS i 776.399,13 euros la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern.
"Teníem clar que havíem de destinar els romanents de la institució a polítiques socials i reforçar els serveis socials municipals, convocant ajudes extraordinàries d'emergència i ara amb una nova altra injecció econòmica", ha dit la presidenta del Consell, Catalina Cladera. "En una situació tan greu com la que hem viscut aquest darrer any i mig, no hem trobat més que facilitats en el Consell i els ajuntaments per fer front a les necessitats socials dels nostres ciutadans, una feina conjunta entre institucions que hem treballat durant la crisi derivada de la pandèmia, però també en el dia a dia perquè ningú no quedi enrere", ha afegit el director general de Planificació, Juan Manuel Rosa.
L'objectiu principal de les ajudes és finançar les prestacions socials bàsiques per atendre les persones vulnerables, especialment les famílies en situació de risc. Així, una de les prioritats dels convenis és garantir els ingressos suficients per a assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques. També serviran per a fer front a contractacions laborals (substitucions, nous serveis o sobrecàrrega de plantilla) i projectes derivats de l'emergència sanitària, com ara el reforç dels serveis domiciliaris, dirigits principalment a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència per tal de compensar el tancament de centres de dia, centres ocupacionals i altres serveis similars. A més, permetran l'adquisició de mitjans de protecció (EPI), reforçar la teleassistència i els dispositius d'atenció a persones sense llar.