Llubí presenta les seves primeres jornades d'estudis locals
S'hi han registrat dotze ponències històriques, que seran debatudes entre aquest divendres i dissabte
LlubíLlubí presenta aquest cap de setmana (divendres horabaixa i dissabte) les seves primeres jornades d’estudis locals, en les quals s’oferiran fins a dotze ponències de referencia històrica del municipi. Les trobades tindran lloc a l’Ajuntament i tractaran diferents aspectes geogràfics, socials, polítics i històrics del poble. L’Ajuntament, l’Institut d’Estudis Baleàrics i el Centre de Professorat d’Inca són les entitats que han promocionat la participació en aquestes primeres jornades.
Pere Sales, doctor en Història, professor de la UIB i arxiver-bibliotecari de Pollença, és el coordinador de les jornades i l'encarregat de presentar cada un dels treballs que hi han estat registrats. Els malnoms de Llubí, de Miquel Munar Bestard; els glosadors, de Maria Llompart Vanrell; el padró municipal de 1827, de Pau Mateu Vives; la indústria licorera de Llubí, de Sebastià Alomar; l’assassinat de Sebastià Llabrès, de Celestí Alomar Mateu, i la depuració del magisteri tractant la temàtica dels mestres de Llubí, entre 1935 i 1940, a càrrec de l’equip investigador de l’AMEIB, són alguns dels temes que es tractaran durant la trobada d’historiadors i investigadors que ha recopilat documentació i estudiat temps passats en la vida dels llubiners.
L’Ajuntament té la intenció que aquestes primeres jornades siguin una fita en la recerca cultural i que tinguin continuïtat a través de properes convocatòries, intentant que també hi hagi la màxima participació i implicació dels llubiners a escriure i documentar la seva història.