Festa
Part Forana 07/08/2023

Del 'Mallorca Verbena Tour' a 'Cercam Festa': el nou mapa de revetles a la Part Forana

Un grup de quatre joves creen un web que aglutina i dona visibilitat als esdeveniments festius dels pobles de l'illa

2 min
El Much, a Sineu.

Palma"Decidíem a quin poble sortir de festa en funció del que es publicava al Mallorca Verbena Tour". Són paraules de Miquel Cladera, un jove de 24 anys de Manacor, però podria ser el testimoni de molts de mallorquins. Aquesta web, que podríem dir que va marcar una generació, funciona des del 2003 com una agenda de revetles: publicaven el dia, el lloc i el cartell de gairebé totes les festes d'estiu dels pobles de Mallorca. La fama va ser tal que també es va crear el Verbena Bus, un servei de transport intermunicipal per anar a aquestes festes sense haver de conduir.

Sis anys després, ha nascut una iniciativa semblant: Cercam Festa. Aquest dimecres, quatre joves han inaugurat el web, una pàgina informativa sobre "tota la bauxa que es mou arreu de Mallorca cada dia", segons descriuen ells mateixos, però ja eren presents a Instagram (@cercam_festa). La idea d'enllestir el projecte va sorgir perquè "és difícil saber quins esdeveniments hi ha a Mallorca i vam pensar que aquesta era una manera de saber-ho", explica Toni Torelló, un dels fundadors.

El web és senzill però útil. Funciona amb un calendari i quan es clica damunt el dia que es vol consultar, s'obre un mapa amb tots els llocs i els cartells on hi ha esdeveniments, tant públics com privats. "Si qualcú vol anunciar una festa, basta que ens contacti per WhatsApp o per Instagram", assegura Torelló.

Captura de pantalla del web 'Cercam Festa'.
Captura de pantalla del web 'Cercam Festa'.

Assessorament per muntar esdeveniments

El servei, però, no es limita a informar, sinó que també assessoren l'hora d'organitzar esdeveniments: "Tenim experiència en el món de les festes i entenem perfectament els maldecaps que pot suposar organitzar-les i trobar el millor preu", explica Torelló. Per això, proposen als organitzadors diversos serveis com el so i il·luminació, la fotografia, la creació de marxandatge i també de cartelleria.

A més, els impulsors han creat la seva pròpia marca de festes, Cercam Festa: "Vam tenir el plaer d'inaugurar-la dia 1 d'abril a Maria de la Salut i l'objectiu és fer-ne arreu de Mallorca", comenta el fundador. L'objectiu d'aquests esdeveniments propis és "arribar a tota classe de públic, donar suport als artistes locals i no estereotipar cap gènere i estil musical".

stats