Massificació
Part Forana20/07/2024

Manacor aplica mesures contra la massificació a les seves platges

L’empresa municipal que gestiona els serveis redueix fins a la meitat les zones de para-sols i gandules

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaL'empresa de serveis de l’Ajuntament de Manacor que s'encarrega, entre d’altres coses, de l’explotació de les platges del municipi (incloent la neteja i manteniment durant la temporada), ha fet una passa més en la configuració de l’espai humà d’ocupació de l’arena, creant espais multifuncionals on residents i visitants poden conviure.

Cargando
No hay anuncios

Una mesura antimassificació que preveu la reducció del nombre de para-sols i gandules, comparat amb quan el servei va ser gestionat per una empresa privada fins al 2021. En algunes platges, aquesta reducció arriba fins al 50% dels elements, mentre que la disminució mínima ha estat del 18%. Això permet destinar més superfície de la platja a altres usos, com activitats lúdiques o per a persones que prefereixen utilitzar els seus para-sols.

Anteriorment, la franja més propera a l’aigua estava ocupada per para-sols i gandules, fet que dificultava el pas i limitava l’opció de gaudir de la primera línia als usuaris que portaven els seus equipaments. Actualment, totes les platges del municipi de Manacor disposen d’un espai devora l’aigua perquè els usuaris puguin gaudir amb les seves tovalloles i para-sols.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, i segons informa el consistori, entre els serveis i instal·lacions de temporada, s’ha deixat un espai que permet el pas dels usuaris de la platja, així com la maquinària de neteja i, en cas d’emergència, els vehicles que necessitin accedir-hi. Mentre això no passa, s’aconsegueixen àmplies zones d’arena destinades a activitats i joc lliure.

Neteja manual

Manacor també s’ha posat com a prioritat la neteja manual de les platges de Manacor, per damunt la mecànica, emprada en casos puntuals. “Això permet respectar el perfil natural de la platja, minimitzant l’impacte i la compactació de l’arena. Durant la temporada turística, les restes de posidònia s’eliminen quan hi ha una gran acumulació, però aquestes es guarden per ser retornades a la platja durant l’hivern, seguint el Decret 25/2018 sobre la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes Balears”, explica la regidoria de Medi Ambient.

Cargando
No hay anuncios

Aquestes accions per un model de gestió més sostenible, limitant l’explotació i la massificació de les platges, a més de seguir les directrius ambientals establertes pel mateix Ajuntament de Manacor, també segueixen el protocol implementat després de la pandèmia de la COVID-19. “Aquestes mesures asseguren una gestió ambiental correcta, alineada amb els criteris de sostenibilitat requerits per les normatives vigents”, conclouen des del consistori.