Manacor actua contra l'erosió de les platges perquè ho demana el turisme
L'Ajuntament torna la posidònia a Cala Murada per primera vegada després de fer una enquesta i rebre algunes queixes per la reducció de l'arena a la platja
PalmaLa posidònia torna a Cala Murada després d'acabar la temporada turística. És la primera vegada que això passa i, segons ha explicat la regidora de Turisme i Cultura, Antònia Llodrà, servirà perquè "la platja es regeneri i no perdi arena amb els temporals característics de l'hivern". L'objectiu de retornar-la és que aquestes restes vegetals funcionin com a protecció per a la platja, ja que fixen l'arena a més de servir de refugi per a diferents espècies de peixos.
El projecte ha estat començat, segons el departament de Turisme, perquè "mitjançant les enquestes de valoració que rebem dels turistes que visiten Manacor teníem constància d'algunes queixes per la reducció d'arena a la platja de Cala Murada, per això hem iniciat aquest projecte".
Segons ha informat l'Ajuntament de Manacor en un comunicat, les tasques de trasllat de la posidònia han durat prop d'una setmana i s'ha recuperat la part de darrere de la platja de Cala Murada. Aquesta actuació, han recordat, és un tipus de gestió de la posidònia sostenible i "evita la retirada generalitzada i sistemàtica de les seves restes". Concretament, a la platja de Cala Murada, com que és un Lloc d'Importància Comunitària (LIC), la posidònia no es pot gestionar com un residu sinó com un element del sistema dunar.
Antònia Llodrà ha explicat que "és un projecte que hem d'avaluar, però pensam que és una bona opció per ajudar a preservar la resta de platges turístiques del municipi". El sistema, hi ha afegit, és "senzill" i consisteix que es torni més o menys la mateixa quantitat de restes de posidònia que se'n va retirar durant l'estiu abans que arribin els temporals d'hivern i així poder fer-les servir com a barrera protectora davant les ones.