Part Forana24/10/2018

Manacor ofereix un 'novembre enològic' per donar suport a la indústria comarcal del vi

El 45% de la DO Pla i Llevant es produeix al municipi, on el sector mou uns 4 milions d'euros a l'any

M. Barceló
i M. Barceló

ManacorLa indústria del vi està agafant prou força a Manacor, la qual cosa es constata amb el fet que amb el moviment comercial dels tres cellers adscrites a la DO Pla i Llevant i les tres de la IGP Vi de la Terra es facturin ja uns 4 milions d'euros anuals.

L'empenta i el reconeixement, tant interior com exterior, de què gaudeix el sector ha duit els cellerers manacorins, amb la col·laboració de l'Ajuntament, a organitzar la primera edició del cicle 'Novembre enològic a Manacor'. "És una manera d'acostar a la ciutadania la producció de vi que es fa a la nostra comarca i educar els sentits per aprendre a apreciar aquest producte i la indústria que l’envolta", ha declarat la batlessa, Catalina Riera, durant la presentació del cicle, juntament amb el president de la DO i la IGP, Antoni Bennàssar, i el regidor d'Agricultura, Antoni Sureda.

Cargando
No hay anuncios

El 'Novembre enològic a Manacor' oferirà quatre activitats a l'Espai Na Camel·la, els dijous i divendres del proper mes. Començarà dijous dia 8 i divendres dia 9 amb el curs 'Coneix el vi', destinat a joves i a estudiants universitaris, que podran descobrir com s'elabora cada tipus de vi. Inclourà un tast de vins blancs, negres i rosats, dirigit pel jove enòleg Miquel Gelabert Miquel, segons ha explicat Antoni Bennàssar.

Implicació del Centre Universitari

Aquest cicle, que té el suport del Centre Universitari de Manacor, continuarà divendres dia 16 de novembre, també a les 20.30 h. Ho farà amb la conferència 'Vi i salut. Consumir amb responsabilitat', que impartiran Antoni Bennàssar i Miquel Gelabert. Aquesta activitat també inclourà un tast de vi. Jaume Rigo, coordinador del Centre Universitari, ha recordat que la majoria dels joves valoren les virtuts del vi i en beuen amb responsabilitat, allunyant-se dels efectes de les begudes alcohòliques destil·lades.

Cargando
No hay anuncios

Una setmana més tard, divendres dia 23 de novembre, a les 20.30 h, es farà la conferència 'Les varietats autòctones de raïm', que pronunciarà Antoni Martorell. A més d'assistir a la conferència, els assistents podran tastar vins de les varietats escursac, sabater, giró ros, manto negro i callet.

Dijous dia 29 i divendres 30 de novembre a les 20.30 h es durà a terme la darrera activitat del cicle, que acostarà els assistents als vins de varietats franceses, tant les que s’elaboren a Mallorca com les que s’elaboren a França. El curs de tast, que dirigirà el sommelier Daniel Arias, permetrà acostar-se a les varietats chardonnay, viognier, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot i syrah.

Cargando
No hay anuncios

Tothom que vulgui assistir als cursos i les activitats ha d’inscriure-s'hi enviant un correu electrònic a videmallorca@gmail.com. Tots els cursos tenen assistència limitada i l’admissió es farà per ordre d’entrada dels correus. "Per apreciar el vi i la complexitat d’aquest producte n'hem de valorar els processos de producció, hem d’educar els sentits i també el sentit comú per poder beure amb responsabilitat, i aquest cicle ofereix respostes a totes aquestes qüestions", ha conclòs la batlessa, Catalina Riera.

Antoni Sureda ha remarcat que l'Ajuntament fomenta la cultura del vi a través del tast que ofereix a cada edició de les Fires i Festes de la ciutat. Finalment, ha destacat el pes que comença a tenir en l'economia local el sector vitivinícola. Cal recordar que el 45% de la producció de la DO Pla i Llevant es genera en el terme de Manacor.