Manacor obre la Setmana Cultural dedicada a la figura de mossèn Alcover

L'espai museogràfic de les rondalles compleix el tercer any d'activitat

Magdalena Gelabert explicant el funcionament de la Institució Pública Mossèn Alcover.
Ara Balears
31/01/2017
2 min

ManacorManacor ha entrat de ple en la XIII Setmana Cultural dedicada a recordar la figura de mossèn Alcover. L'acte ha començat amb una benvinguda que la directora de la Institució Alcover, Maria Magdalena Gelabert, ha dedicat a tots els assistents. El batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha destacat que per moltes generacions de manacorins i manacorines mossèn Antoni Maria Alcover "és un mite, que hem convertit en un símbol de Manacor i també un símbol de la nostra cultura que avui mantenim ben vius".

Abans, el director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila, ha fet referència a Manacor com "una capital cultural que destaca i que ens emmiralla si parlam d'arts escèniques, de literatura, de cultura popular i de creació artística de tot tipus". A més ha subratllat "el valor educatiu d'aquesta setmana dedicada a Alcover, que presenta activitats per a tots els públics".

Després dels discursos d’inauguració, la directora de la Institució, Maria Magdalena Gelabert, ha guiat la visita al casal de Can Socorrat, on s’ubica la Institució. Gelabert ha explicat la biografia i l’obra d’Antoni M. Alcover, que es reflecteix en l’espai museogràfic que alberguen els dos pisos superiors del casal. La Institució Alcover, que l’Ajuntament de Manacor va fundar el 1999, és una entitat que té com a objectiu principal retre homenatge a Antoni M. Alcover i vetllar pel seu record.

L’espai museogràfic que centrà la visita va obrir les portes dia 2 de febrer del 2014, coincidint amb la commemoració del 152è aniversari del naixement de mossèn Alcover. Aquest espai museogràfic es distribueix en dues àrees: la primera es dedica a la trajectòria vital d’Alcover, que és indestriable del Diccionari català-valencià-balear; la segona s’inspira en el món fantàstic i captivador de les rondalles transmeses de generació en generació, que Alcover va escriure fins a reunir-ne més de quatre-centes.

Aquest dimecres, 1 de febrer, a les 17.30 h Margalida Fullana i Jaume Adrover, membres de l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover, oferiran un taller de sonar ximbombes obert a tothom. Aquest dimarts vespre, una conferència del filòleg Gabriel Barceló Bover recorda la figura de Miquel Riera Alcover, nét nebot d'Antoni M. Alcover, que dissenyà un parc temàtic centrat en les rondalles del seu besoncle.

stats