Maria de la Salut
Part Forana 25/09/2024

Maria compra el polèmic solar adjacent al poliesportiu entre les crítiques dels socialistes

El batle, Jaume Ferriol, explica que amb aquest pàrquing es dona solució al problema que té el poble amb l'aparcament

Tot Pla
2 min
Imatge del solar poc després de tancar-lo com a pàrquing de vehicles.

PalmaL'Ajuntament de Maria de Salut aprovà en el passat ple de dilluns a la nit la compra d'un solar al costat del poliesportiu. Ho feu entre les crítiques dels socialistes. En el mateix ple també s'aprovà la licitació del projecte de reforma de la plaça del Mercat.

L'objectiu de l'adquisició del solar al costat del poliesportiu és habilitar-hi una zona d'aparcament. Un espai que s'utilitzava per a aquest ús de manera alegal i que ja causà forts enfrontaments entre els grups municipals de Maria. En aquest sentit, el batle de Maria, Jaume Ferriol, explica que amb aquest aparcament "donam solució al principal problema que té el poble de Maria ara mateix, que és l'aparcament del poliesportiu, ja que actualment s'ha d'aparcar a un carril del carrer, amb la problemàtica que això comporta". El cost d'aquest solar és de 342.000 € que segons explica el batle s'ajusta a la taxació. La compra ve finançada pel Consell de Mallorca a través del Pla d'obres i serveis.

Aquest punt fou motiu de debat en el ple, ja que el PSOE considera "elevat" el cost de la compra. Pels socialistes de Maria, segons ha explicat el que fou candidat i ara secretari general de l'agrupació local del PSOE "ens oposam al fet que es compri una parcel·la de sòl rústic a preu de sòl urbà". Els Socialistes de Maria adverteixen que "l'operació que defensa en primera persona el batle de Maria i president de la FELIB, Jaume Ferriol, podria ser constitutiva de prevaricació administrativa i malversació de fons públics, fet pel qual els serveis jurídics dels Socialistes de Mallorca podrien considerar la possibilitat de denunciar aquest procés de compra davant la Fiscalia Anticorrupció". Assenyalen que la taxació encarregada pel batle de Maria "és un despropòsit. Multiplica per sis la valoració real de la finca. Els Socialistes asseguren que "la valoració dels terrenys feta el juliol de 2023 era de 55.432 euros". Per la seva banda, MÉS per Maria hi votà a favor.

Plaça del mercat

Per altre costat, es va licitar la reforma de la plaça del Mercat amb un pressupost de 703.000 €. En aquest sentit, el batle explica que "amb aquesta actuació es vol fer un embelliment de tota la plaça, on s'empedraran els carrers, es plantaran arbres i es canviarà el mobiliari. Cal recordar que adjacent a aquest espai d'esbarjo també hi ha prevista la construcció del nou centre de dia. Aquesta obra es pot fer gràcies a una subvenció de la Conselleria de Turisme, explicà Ferriol en el ple municipal.

Així mateix, cal destacar que d'aquí a dues setmanes comencen dues obres d'embelliment al municipi. D'una banda, es durà a terme l'empedrat del carrer de l'Església que disposa d'un pressupost de 190.000 €. També s'empedrarà i es canviarà la canonada de pluvials del carrer d'Antoni Monjo, en un projecte valorat en 300.000 €. Aquestes dues obres també disposen d'una subvenció de la Conselleria de Turisme.

Pluvials

Cal recordar que tal com avançà aquest digital s'executarà l'obra de les pluvials des de la plaça fins al poliesportiu en un projecte que té un cost de 780.000 €. L'objectiu és que les obres comencin a principis de 2025.

stats