Part Forana 21/06/2023

Membre de Vox i 'drag queen' de la nit eivissenca, així és el nou regidor de Turisme d'Alcúdia

Juan Mateu Gual, número dos de la llista dels ultraconservadors, va baratar d'ofici el 2020: de relacions públiques passà a fer excursions amb 'golondrina' per Formentor i el cap Pinar

2 min
Juan de Ibiza és relacions públiques i també actua en shows, mentre que Juan Mateu Gual és regidor de Vox a Alcúdia

PalmaJuan Mateu Gual, qui serà el nou regidor de Turisme a l'Ajuntament d'Alcúdia per Vox, acumula una trajectòria professional d'anys com a relacions públiques i drag queen de la nit eivissenca. Tot i que és nascut a Inca, es projecta a Facebook com a Juan de Ibiza. En aquesta mateixa xarxa social, on es descriu com a "embajador de Ibiza exportando su marca por todo el planeta. Relaciones públicas, imagen y productor", hi apareixen fotografies seves caracteritzat amb disfresses pròpies del món de l'espectacle, fins a l'estiu del 2019.

Juan de Ibiza en una imatge promocional de la discoteca Amnesia.
Amb dues actrius, l'inquer de naixement apareix caracteritzat segons l'estil del cabaret.
L'alcudient d'adopció es fa dir "de Ibiza", però no es caracteritza segons l'estil pagès eivissenc, sinó que ho fa com un "bailaor flamenco".

Segons comenten pel poble, qui accedirà al càrrec gràcies a l'acord que ha fet batlessa la popular Fina Linares, "fa anys que resideix al municipi". "Com tants d'altres inquers que tenen segones residències pel terme d'Alcúdia, el pares de Joan Mateu tenen una casa al Barcarès. En un moment determinat, Joan passà a viure-hi tot l'any i a implicar-se amb la vida alcudienca", asseguren.

Qui gestionarà Turisme a Alcúdia, fa uns anys es feia fotos amb Martín Mazza, actor i productor de la indústria d'entreteniment adult gai.

La militància política de Mateu a Vox –formació que a Madrid ha instal·lat un gran cartell on es veu com es llança a la paperera una bandera LGTBI–, contrasta amb la seva ocupació professional fins fa relativament poc. Juan de Ibiza, de 51 anys, ha actuat com a drag queen en locals freqüentats majoritàriament per la comunitat LGTBI. Es diu que Juan Sendín, cap de llista de Vox i qui serà regidor de la Policia Local, és qui va introduir Mateu a la formació d'extrema dreta. De fet, Mateu està vinculat laboralement a l'empresa d'excursions amb golondrina Alcudia Sea Trips, societat relacionada amb Sendín.

Es desconeix si la covid va ser el motiu pel qual Juan Mateu Gual va reorientar la seva carrera professional, i va baratar el món de la nit i l'espectacle per la gestió d'excursions per Formentor i el cap Pinar. Allò cert, però, és que els seus perfils a les xarxes manifesten aquest canvi a partir de l'estiu del 2020. Fins aleshores, Juan de Ibiza s'havia caracteritzat de manera habitual segons allò que s'anomena bearded drag queen, o el que és el mateix, drag queen amb barba. És una forma de transformisme que consisteix en la combinació de trets masculins i femenins, amb l'objectiu de crear un personatge exagerat amb unes qualitats estètiques específiques per a un espectacle determinat.

stats