El mercat dels emprenedors a Manacor tindrà enguany 25 grups escolars
L'Ajuntament ja els ha entregat l'autorització per instal·lar-se el 10 de maig
ManacorEl mercat Icape de Manacor comptarà enguany amb la participació de 25 grups d’alumnes, un 56% més que l’any passat. L’Ajuntament de Manacor ha estat aquest matí l’escenari en el qual una vuitantena d’estudiants han recollit el permís d’ocupació de via pública per participar en el mercat Icape de l’IDI.
L’objectiu de l'Icape (Pla integral d'impuls de les capacitats emprenedores), gestionat des de l'Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) i impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i Educació i Universitat, és desenvolupar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o d’una ONG.
Els estudiants són una representació dels grups de Primària i Secundària de nou centres escolars de Manacor i la seva comarca que durant aquest curs han aplicat l'Icape a l’aula. A l'acte hi han assistit la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa; la batlessa de Manacor, Catalina Riera, i la directora del CEP de Manacor, Margalida Barceló.
El mercat Icape de Manacor tindrà lloc el dia 10 de maig a la plaça de Ramon Llull. Aquest mercat és l’activitat final que tanca el programa Icape, del qual ja s'han fet set edicions.
Els centres que hi participaran són La Puresa Manacor, Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà).
Les escoles s’adhereixen a l'Icape de manera voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria dels centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’ha ampliada a més cursos. De fet, un total de 105 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte.
Durant el curs, els alumnes Icape creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real.
ONG col·laboradores
Els més petits inverteixen una part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb Icape són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.
Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat Icape, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs.
Gràcies al permís municipal aconseguit aquest dimecres a Manacor, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Altres municipis que també acullen el mercat Icape són Palma, Inca, Eivissa i Maó.