Manacor

Més-Esquerra i el PSOE negocien l’acord per tancar un nou pacte en majoria a Manacor

Les reunions ja estan avançades a l’espera de decidir els càrrecs dels quatre regidors socialistes, encara que no hi haurà repartiment de batlia

Presa de possessió del batle de Manacor
Sebastià Vanrell
22/03/2024
2 min
Regala aquest article

ManacorLes converses entre el PSOE i Més-Esquerra, a fi d’aconseguir pactar i formar novament un equip de govern en majoria a Manacor, estan més avançades que mai. Fa setmanes que socialistes i sobiranistes es van reunint per intentar reeditar el pacte de la passada legislatura (que quedaria igual només canviant Podem pels portenys d’AIPC), i així fer que els 9 regidors actuals es converteixin en 13 amb els quatre edils del PSOE i poder repartir les feines.

I això a pesar de les males relacions personals que hi ha entre el batle manacorí, Miquel Oliver, i la portaveu socialista, Núria Hinojosa, des de fa temps, i de les veus contràries (sobretot dins la junta de Més-Esquerra) a l’entesa entre ambdós partits. De fet i precisament per aquest motiu, les negociacions per part del PSOE són conduïdes per l’exbatle de Marratxí, Miquel Cabot i no per la junta local del partit. El matís és que ara sembla que la manca de confiança expressada per Oliver a principi de legislatura per no tornar a pactar amb Hinojosa haurien passat a un segon pla per un interès comú. Des del PSOE reconeixen que “de converses sempre n’hi ha hagut durant aquests mesos. Quan ells vulguin entrarem. Sempre hem estat oberts a entrar a l’equip de govern si es dona el clima entre tots els grups”.

Segons les informacions recollides per aquesta revista, els socialistes estarien molt a prop d’aconseguir un acord molt similar al de la passada legislatura, començant per Hinojosa, que tornaria a ser tinenta de la batllia i aconseguiria la potent regidoria d’Urbanisme. Curiosament i segons les parts, les distintes notícies al respecte sorgides a mitjans locals haurien retardat el pacte que sense aquestes filtracions “ja estaria fet”.

Aquest cop, però, no s’hauria tractat el tema d’una batllia compartida entre els dos partits i els socialistes, per tant, formarien part de l’equip però integrats en distintes regidories. I és que la bona predisposició del PSOE de Manacor i les grans dificultats reconegudes per determinats regidors de Més-Esquerra per tirar endavant les diferents responsabilitats del dia a dia del govern local haurien abocat a l’apropament de les postures.

Per la seva banda, el Partit Popular de Manacor, el tercer protagonista d’aquesta història i principal partit a l’oposició, n'és conscient de les negociacions. El PP seria el gran perjudicat del nou pacte, ja que no podria tenir poder de pressió per aconseguir girar determinades polítiques de Més-Esquerra/AIPC a causa de no tenir els vots suficients.

stats