Part Forana10/06/2020

La Policia Local de Manacor ajudarà a controlar que els ciutadans reciclin

Només un 1% de les llars del centre de Manacor incompleix el pla de reciclatge

Ara Balears
i Ara Balears

ManacorManacor canvia d'estratègia per fomentar el reciclatge entre els habitants. Segons ha apuntat el Consistori, a través d'un comunicat, informadors de Medi Ambient, acompanyats de la Policia Local i tècnics del departament, visitaran els domicilis que han incomplit reiteradament el nou model de reciclatge porta per porta, que s'ha instaurat a diverses zones del municipi, i sancionaran aquells que no compleixin la normativa municipal.

En el comunicat, l'Ajuntament ha informat que en el cas de la zona del centre de la ciutat (2.600 llars), l'incompleix un 1% dels habitatges. Portocristo i Son Macià foren els primers nuclis poblacionals a assumir el nou pla de recollida selectiva de residus urbans.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, afirma que "la incorporació de la Policia Local a les tasques de vigilància de la recollida selectiva i de la neteja del municipi fa que la gent entengui que qui no ho faci així com toca serà sancionat. És just que qui no ho fa bé sigui castigat, perquè afortunadament la majoria de gent fa les coses correctament".

4,5 tones d'orgànic a la setmana

Amb la recollida porta per porta, tres pics per setmana, Manacor enviava a la incineradora de Son Reus una mitjana setmanal de 6,5 tones de residus i, d'aquestes, ara 4,5 tones es reciclen com a material orgànic. Però cada setmana es detecten entre 25 i 30 punts de recollida deficient, per la qual cosa s'ha decidit que agents de la Policia Local reforcin les tasques dels informadors i adverteixin de possibles sancions als reincidents en l'incompliment de l'ordenança de recollida de residus urbans.

Cargando
No hay anuncios

Tot i les deficiències detectades i que es pretenen corregir, Llodrà considera que s'està en la bona línia per assolir un bon nivell de reducció de residus que es duen a la incineradora de Son Reus, la qual cosa es tradueix en un increment del cost de la taxa de fems.

Els costos econòmics i ambientals que suposen una mala gestió dels residus urbans posen el reciclatge al centre de les polítiques ambientals que es duen a terme des de l'Ajuntament. És per això que, després de mesos de reunions informatives i de la posada en marxa de nous sistemes com la recollida porta per porta o el contenidor de recollida orgànica, es fa necessari fer una passa més, segons expliquen des de Medi Ambient.