Xarxa de refugis
Part Forana14/11/2022

El nou alberg de Galatzó suma 50 places a la xarxa de refugis

És el més gran de les Illes i s'ha inaugurat aquest dilluns

PalmaEl Consell de Mallorca ha inaugurat aquest dilluns el refugi nou de Galatzó, que disposa de 50 places repartides en 12 habitacions. La reforma ha suposat un cost de prop de dos milions d’euros, 1.410.000 euros dels quals provenen de l’impost de turisme sostenible. L'edifici té una superfície útil construïda de 1.110,98 metres quadrats, cosa queel converteix en el refugi per a senderisme més gran de les Illes. A banda de les habitacions, banys i dutxes, les noves instal·lacions també tenen cuina, menjador per als usuaris, un habitatge per als guardes i una sala multifuncional per fer activitats culturals i educatives.

La finca de Galatzó, adquirida per l’Ajuntament de Calvià l’any 2006, té un gran valor cultural, històric i natural. Per la finca hi passa la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix del Capdellà, concretament l’etapa de Galatzó fins al refugi de Sa Coma d’en Vidal. Els serveis, preus i horaris del refugi són els mateixos que la resta de refugis que gestiona el Consell de Mallorca: dormitori col·lectiu (amb servei de dutxa) 14 euros, dormitori col·lectiu fins a 16 anys, 9 euros.

Cargando
No hay anuncios

La presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, acompanyades de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han inaugurat les instal·lacions. Armengol, ha reivindicat la importància de l'impost de turisme sostenible, "que tant es va criticar i que ara ningú qüestiona", per fer que "els beneficis que suposa l'arribada de turistes a les Illes Balears es destinin a compensar les externalitats negatives que també genera".

Cargando
No hay anuncios

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, també s'ha mostrat satisfet i ha assenyalat que "el Refugi donarà un valor afegit a la finca pública municipal que està experimentant una intensa activitat de recuperació d’elements tradicionals com l’antiga vaqueria, les marjades agrícoles d’olivar, el molí i el sistema hidràulic, entre d’altres, i la gran tasca que està fent Amadip Esment amb la gestió agropecuària de la finca".