Recursos hídrics
Part Forana 16/07/2024

Noves tarifes castigaran el consum abusiu d’aigua als pobles del Pla de Mallorca

De manera paral·lela es continuen cercant les solucions a la problemàtica que depèn d'aconseguir un nou pou a Montuïri i la connexió del dipòsit de Sineu

Josep Maria Sastre
2 min
La Mancomunitat Pla de Mallorca ha decidit prendre mesures davant la manca de recursos hídrics

SineuQue no paguin justos per pecadors. Després de la problemàtica de la manca d'aigua viscuda aquests darrers mesos a causa del consum excessiu i també la manca de recursos hídrics, la Mancomunitat Pla de Mallorca ha decidit prendre mesures i castigar de manera contundent els habitatges i establiments turístics que en facin consums abusius.

En aquest sentit, farà un estudi per tal de modificar novament la taxa d'aigua i clavegueram que ja fou revisada a finals de 2023 i que va suposar un augment del 15,08% del preu general. Cal recordar que amb el document anterior, en vigor actualment, la Mancomunitat Pla ja aplica tarifes progressives que graven el consum, és a dir, qui més consumeix més paga. Però ara i ja pensant en l'any vinent, la intenció és anar més enllà d'aquestes tarifes que fixen el consum de més de 30 metres cúbics a 1,90 € en el darrer tram, i posar una nova tarifa més cara per apujar-ne el preu i "castigar la franja que s'excedeixi del consum raonable", ha explicat la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual.

"El que no pot ser és que la gent que fa un ús normal i adequat de l'aigua quedi sense o pateixi restriccions a causa dels habitatges on es fa un consum irresponsable i exagerat d'aigua i és a aquests als quals s'aplicarà una tarifa molt més cara que anirà més enllà de les progressives que tenim estipulades ara mateix", ha explicat Pascual.

El preu del metre cúbic de consum d'1 a 15 metres cúbics és de 0,96 € en el que és el bloc 1. El bloc 2 (de 15 a 30 metres cúbics) paga 1,21 € i després hi ha l'esmentat bloc 3, a 1,90 €. La taxa serà revisada i es faran els estudis pertinents per modificar i establir un nou preu per als grans consumidors.

Tot plegat és a conseqüència de les limitacions i restriccions d'aquest estiu per una situació agreujada per les plogudes de terra roja del passat mes de juny. La Mancomunitat va reduir la pressió del subministrament i també va limitar el consum a 150 litres al dia.

Paral·lelament es continuen cercant les solucions a la problemàtica que depèn d'aconseguir un nou pou a Montuïri i la connexió del dipòsit de Sineu.

Amb tot, són passes i mesures per tal de poder garantir el servei als 11 pobles que tenen l'aigua Mancomunada i gestionada per Hidrobal: Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Porreres, Santa Eugènia, Sineu i Vilafranca. Per la seva banda, Petra, Sant Joan i Sencelles gestionen directament aquest servei.

stats