Juliette
Part Forana 28/02/2023

El fred i la pluja interromp els festeig de les ànneres i mèrleres de l'Albufera

La gran quantitat d'aigua ajuda a combatre la salinització dels canals i farà que els ocells tinguin més menjar a la primavera

2 min
L'aigua arrossega aquests dimarts branques i canyet al Gran Canal de l'Albufera. A causa del fred, els ocells s'han amagat dins la vegetació.

PalmaLa pluja i el fred ha fet que els ocells de l'Albufera de Mallorca s'hagin arrecerat entre la vegetació de les voreres dels canals, que d'ençà de dilluns van plens d'aigua i arrosseguen canyet i branques. Aquesta imatge contrasta amb la de just fa uns dies, quan les temperatures eren primaverals i alguns ocells començaven a festejar. "Les ànneres són els ocells més primerencs, i ja se'n començaven a veure algunes colles a festejar. El fred i l'aigua, però, els ha llevat la festegera de cop", explica Maties Rebassa, director d'aquest parc natural.

Ànneres de bec vermell en una imatge d'arxiu.

"No és res excepcional que això passi. Cada any, si fa bon temps, les ànneres i també qualque au de l'ordre dels passeriformes, com són gorrions, mèrleres i caderneres, comencen a festejar. Pot ser que qualque femella comenci a fer el niu, però tanmateix, fins que no és primavera, no comencen a pondre els ous", explica el tècnic de l'Albufera.

El parc ha tancat les portes als visitants aquest dimarts perquè no és possible passar per molts de camins a causa d'arbres tomats i una gran quantitat de bassiots. Segons la direcció, però, la meteorologia d'aquests dies és molt beneficiosa per a la conservació del parc. "A l'Albufera li és molt bo que li arribi tota aquesta quantitat d'aigua, perquè els canals van plens i això ajuda a combatre la salinització de l'aigua. Ara els ocells estan amagats, però a la primavera aquesta aigua de més bona qualitat farà que tinguin més menjar disponible", comenta Rebassa.

L'aigua del Gran Canal arriba a l'arrencada dels arcs del pont dels Anglesos, a la desembocadura de s'Oberta, a la Platja de Muro.
stats