Manacor
Part Forana21/03/2024

Pàdel inclusiu pioner a Mallorca per enriquir usuaris, alumnes i jugadors

Manacor acull el Llevant Pàdel Tour, el primer torneig que inclou una jornada per a persones amb dificultats motrius, cognitives o amb problemes de salut mental

Sebastià Vanrell
i Sebastià Vanrell

PalmaQue el pàdel pot ser un esport inclusiu i amb valors, no n'hi ha gaires dubtes. Que a més pot comportar un aprenentatge i una teràpia ideal per mesclar usuaris amb capacitats diferents, monitors i jugadors normatius, ha quedat clar en la primera jornada del Llevant Pàdel Tour, el primer torneig de Mallorca que inclou una jornada especialment pensada per a persones amb dificultats motrius, cognitives o amb problemes de salut mental; perquè alhora que aprenen a jugar, poden mostrar les seves capacitats en una trobada tant pionera com enriquidora.

És per això que l'èxit ha marcat el matí d’aquest dijous a les instal·lacions del Padel Indoor Manacor, on el torneig amateur continuarà durant tot el cap de setmana fins a la disputa de les grans finals el diumenge. I és que en total la competició reuneix 176 parelles de tota l’illa, a més dels 60 usuaris d'Aproscom i Estel de Llevant (les dues associacions participants en la jornada inclusiva) i la trentena d'alumnes del cicle esportiu de la Cooperativa d'Ensenyament Es Lledoner de Felanitx. Aquests han estat els encarregats d’ensenyar-los les bases del pàdel, al mateix temps que també han participat en les distintes estacions muntades per a l'ocasió: des del joc adaptat de la Boccia, fins al pàdel amb globus passant pel ball.

Cargando
No hay anuncios

"És una gran manera de donar visibilitat a l'esport inclusiu, en aquest cas, el pàdel, i que tots en sortim guanyant de l'experiència", explica Xisco Olivares, un dels organitzadors, conjuntament amb Xisco Acuñas, David Domínguez i Xavi Rodríguez: "Aquestes distintes estacions en què hem separat el dia, els ajuda a millorar la coordinació, els desplaçaments i una iniciació bàsica. Alguns no sabien què era el pàdel ni com s'hi jugava, però això no és cap problema a l'hora de gaudir-lo igual i de passar gust".

Combinar una part competitiva amb una altra per a la inclusió participativa i social, amb diferents activitats complementàries fa que sigui un torneig de referència a la zona del Llevant. "Per això no descartam obrir-ho en anys següents a escoles, per exemple. L'objectiu és fer-ne dos a l'any, un per març i l'altre després d'estiu, aquest exterior, entre setembre i octubre", afegeix Olivares, qui recorda que tot va començar fa uns anys amb una trobada de rugbi inclusiu amb 600 participants a la Platja de Palma. “Volem que es converteixi en un esdeveniment destacat a la zona de Llevant, i que es diferenciï de tots els que hi ha hagut fins ara en aquesta zona”, diu Xisco Olivares.