Artà converteix el Parc de Llevant en espai de formació professional
El Govern i l'Ajuntament participen en un projecte que donarà qualificació a desocupats
ArtàL'Ajuntament d'Artà, la Conselleria de Treball i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca participen en el projecte 'Sembram Futur', un pla de formació planificat des del Departament de Desenvolupament Local i la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, en col·laboració amb el SOIB, per poder donar sortida laboral a persones desocupades interessades en la gestió forestal.
Aquest dilluns, el conseller de Treball, Iago Negueruela; el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal; el batle d'Artà, Manolo Galán; la regidora de Medi Ambient, Aina Comas, i la regidora Maria A. Sureda han visitat el Parc de Llevant per avaluar la primera fase del programa formatiu de nou mesos (de febrer a novembre) que ofereix qualificació professional a deu persones de més de 30 anys en situació d'atur.
La selecció s'ha fet d'entre 90 candidats, per tal que es formin en el camp de la gestió forestal i tinguin una sortida laboral. Es tracta d'un curs de primer nivell al qual es vol donar continuïtat, segons que ha explicat el batle, fins al punt que el 2019 hi pugui haver dos grups en formació: nivell 1 i nivell 2.
Es tracta d'una iniciativa municipal que ha tingut el suport de dues conselleries del Govern i que, segons el conseller de Treball, pretén formar i donar una sortida professional a gent que està en situació d'atur. En aquest cas, la qualificació que s'ofereix, en espera de poder ampliar el programa d'ocupació el proper any, és de peó forestal.
El conseller Vidal ha alabat la tasca i l'interès de l'Ajuntament a promoure el projecte que podria incorporar els actuals alumnes en algun programa de gestió forestal de parcs naturals o d'altres espais públics. La formació teòrica s'ofereix a les Escoles Velles d'Artà i la pràctica es duu a terme al Parc de Llevant.