Part Forana 20/08/2024

Petra permetrà convertir locals en habitatges i dividir les cases en pisos de 50 m²

Si es volen vendre o llogar s'haurà de fer amb el preu limitat que estipuli el Govern per tal d'evitar l'especulació

Josep Maria Sastre
2 min
Petra imposa mesures per frenar la crisi de l'habitatge i lluitar contra l'especulació

PetraL'Ajuntament de Petra permetrà la conversió en habitatges de locals comercials o administratius ubicats en planta baixa o pis. També autoritzarà la divisió de cases en pisos a totes les àrees qualificades en les normes subsidiàries com a Zona General Antiga, Nucli Històric Artístic i Residencial Intensiva Baixa. En el ple extraordinari urgent que s'organitzà el passat 2 d'agost, el consistori aprovà l'aplicació d'aquestes mesures que recull el Decret llei d'habitatge, aprovat el mes d'abril per l'Executiu autonòmic per intentar pal·liar l'emergència habitacional.

Els habitatges resultants de la divisió de cases en pisos han de tenir un mínim de 50 metres quadrats útils i un màxim de 90. Seran de preu limitat, és a dir, si es volen vendre o llogar s'haurà de fer amb el preu que estipuli el Govern balear, una limitació que l'Executiu justifica amb l'argument d'evitar l'especulació.

El primer tinent de batle de l'Ajuntament de Petra, Miquel Jaume, explicà i justificà l'aplicació d'aquestes mesures i anuncià que la possibilitat el canvi d'ús per als locals i la divisió d'habitatges queda exclosa a tota "la zona residencial extensiva baixa i zona urbana i jardí", és a dir, tota la zona de la rodalia del nucli urbà.

A més, tampoc no s'autoritzarà el pas a residencial a zones d'equipaments tant públics com privats. I no es permetrà créixer en altura amb noves plantes a edificis existents, com també proposa el Decret llei. "Desvirtuaria el que és el nostre nucli urbà com ha passat a altres pobles", va argumentar el regidor.

Amb tot, des de l'Ajuntament de Petra expliquen que l'aplicació de les mesures aposta "pel manteniment i preservació dels trets identitaris del nucli urbà de Petra alhora que possibilita flexibilitzar l'accés a l'habitatge a determinats col·lectius de residents com ara joves, famílies nombroses o de caràcter monoparental".

stats