Festes populars
Part Forana 23/08/2024

"I sa quica està morena, Felanitx està de festa"·: El vídeo promocional del Cosso 2024 amb una versió de 'La Marina sta morena'

La cançó fa un recorregut per la festa i recorda anècdotes d'altres anys

ARA Balears
2 min

PalmaPoc menys d'una setmana abans de l'arribada del 28 d'agost, dia que se celebra el Cosso a Felanitx, els organitzadors de la festa han publicat el ja tradicional vídeo promocional de la festa, on, versionant una de les cançons de l'estiu, parlen de la festa. Enguany ha estat el torn de la cançó La Marina sta morena dels Figa Flawas i els encarregats de posar veu a la cançó han estat Maria Hein i Dani Millán.

En la nova lletra inventada pels artistes fan un repàs de la festa i d'alguns dels moments més recordats dels darrers anys. A més, en la piulada on ho han fet pública la cançó adverteixen tots els qui hi assistiran que "ja podeu començar a estudiar". La cançó comença igual que ho farà la festa. "Suau suau començam sempre a les 9, suau suau començam amb el renou", canten a la primera estrofa. Pel que fa a la festa, després parlen de la revetla, on recorden els episodis de l'any passat quan amb l'aforament complet la gent va optar per botar les barreres davant la Policia Local i la Guàrdia Civil. "Arriba sa verbena, sa gent bota ses barreres, tothom sap que fan sa pena", denuncien a la versió. També parlen de pregó i de la part més estimada pels felanitxers de la festa: els cavallets i els caparrots.

D'altra banda, la tornada de la cançó diu el següent: "i sa quica està morena, Felanitx està de festa. El Cosso el Cosso ho crema, el Cosso el Cosso ho peta". La cançó original, per la seva banda, té una tornada molt similar: "La Marina està morena, es pentina, es fa una trena, lo rompelo rompe, ho trenca, lo rompelo rompe, ho trenca". Quant a l'ambient festiu, llança també un avís del que serà la festa per a molts dels assistents. "El poble ja ho sap, avui ens engatam; Sant Agustí, la cuca i el pregó ja són aquí", canten.

Per acabar fan un al·legat a l'antiguitat del Cosso davant noves neofestes que els darrers anys han agafat molta força a Mallorca, com el Much, assegurant que "Felanitx, sempre pionera".

Cal recordar que fa dos anys van versionar Despechá de Rosalia. Un vídeo que es va fer molt viral dut a terme també pels mateixos protagonistes: Maria Hein i Dani Millán.

stats