Part Forana12/12/2018

Les empreses de Capdepera no s'adhereixen a la normalització lingüística

Només una entitat mercantil s'ha presentat a la convocatòria d'ajut municipal d'enguany

M. Barceló
i M. Barceló

CapdeperaL’Ajuntament de Capdepera ha conclòs la convocatòria d'enguany d'ajuts a les empreses que opten per l'ús del català en la seva relació comercial amb una sola empresa presentada. Es tracta d'una societat dedicada al sector vinícola i cerveser, que rebrà 400 euros d'ajut per retolar en català.

Davant el poc seguiment que té la convocatòria, Maria Àngels Melis, cap del Departament de Normalització Lingüística, ha declarat a l'ARA Balears que "tal vegada s'hagi de fer una campanya més transversal, no només limitada a les ajudes". "El món socioeconòmic de Capdepera es plurilingüe, i la llengua vernacla és minoritària", ha subratllat.

Cargando
No hay anuncios

Molts establiments gabellins, especialment de la restauració, com ocorre en altres indrets costaners, empren llengües estrangeres per a la seva relació comercial i hi ha casos en què, a més d'ignorar el català, els cartells tampoc no tenen la seva versió en castellà.

Contenciós

Cal recordar que la convocatòria es va veure interrompuda arran de la interposició d'un contenciós per part de la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears el maig del 2018 i que, una vegada retirat el mes de juliol, es va reprendre amb l'aprovació d'unes noves bases.

Cargando
No hay anuncios

L’Ajuntament de Capdepera fa 26 anys consecutius que convoca aquests ajuts, que pretenen garantir i estendre la presència de la llengua catalana en l’àmbit socioeconòmic municipal, aplicant d'aquesta manera la normativa lingüística local. L'Ajuntament ofereix un servei de traducció i correcció gratuïta per a l'edició i promoció empresarial en llengua catalana.