Part Forana25/01/2019

La Policia Local de Santanyí va atendre 36 casos de violència masclista el 2018

Més d'una quarta part dels casos, quedaren sense cap tipus de denúncia

Ara Balears
i Ara Balears

SantanyíEl servei de la Policia Local de Santanyí dedicat a detectar i atendre casos de violència masclista va atendre 36 casos en els diferents nuclis del municipi. Cefi García és l’agent de la Policia encarregada del seguiment i control de les diferents actuacions en matèria de violència de gènere.

Segons explica l’agent García, "en queden molts sense registrar per la por de les víctimes". Del total de casos atesos durant el 2018, més d'una quarta part (11) acabaren sense la interposició de denúncia. Per a la resta (25) es va formalitzar una ordre d’allunyament, tot i que cinc van finalitzar al mateix 2018. A més, hi ha 6 casos més en els quals segueix vigent una ordre d’allunyament d’anys anterior. Des de la Policia Local es destaca l’estreta col·laboració que es té amb la Guàrdia Civil per fer el seguiment de cada un dels casos.

Cargando
No hay anuncios

La regidora de Policia Local i de la Dona, Maria Pons, assegura que "tenir una persona com Cefi García resulta clau per l'equip de govern, i consideram que la seva feina és impecable".I afegeix que "entre tots hem de fer que totes les dones que sofreixen maltractament se sentin segures per donar una passa endavant".

Pons lamenta que siguin moltes les dones que no s’atreveixen a denunciar "tot i estar patint situacions molt difícils". Això passa, segons la regidora, "per por o per no tenir seguretat del que els passarà una vegada presentin la denúncia

Cargando
No hay anuncios
Xerrades informatives

L'agent especialitzada en violència de gènere ha realitzat xerrades informatives a l’IES de Santanyí i al Col·legi Bisbe Verger. Aquestes xerrades han anat dirigides a alumnes de 3r i 4t d’ESO, tot i que l’any passat només es varen fer als alumnes del quart curs. En total han estat 189 al·lots i al·lotes els que han participat en les xerrades perquè sàpiguen detectar comportaments o situacions d’assetjament o que constitueixin violència de gènere. Tal com explica l’agent Cefi Garcías: "És molt important fer feina amb els adolescents, perquè quan parles amb ells, es veu que moltes vegades no tenen clar on són els límits en les relacions de parella, i per exemple, veuen molt normal controlar el telèfon, la manera de vestir o amb qui es té amistat. Per això hem ampliat el nombre d’al·lots i al·lotes a qui ens dirigim, i entre tots, pares, mares, educadors i policia, dotar-los d’eines per evitar comportaments erronis i potencialment perillosos".