Sóller
Part Forana 09/08/2024

La Policia Local de Sóller controlarà la circulació de la carretera que va fins al port

Fins ara, el tram de la via que passa per Sóller i va fins al port també era competència de la Guàrdia Civil

1 min
Una filera de cotxes desfila per Sóller sense que se'n vegi el final. A l'esquerra, hi ha nombrosos vehicles aparcats i diverses persones.

PalmaLa Policia Local de Sóller serà l'encarregada de controlar la circulació del tram de la carretera Ma-11 que va des del nucli del municipi fins al port. Aquest fet es produirà després que el Consistori demanàs al Consell de Mallorca el canvi de denominació d'aquest tram, que fins ara era tractat com a via interurbana, per travessia urbana. La petició va ser aprovada per la institució insular i s'ha compromès a canviar-ne les senyalitzacions i indicacions corresponents.

Amb aquesta petició, l'Ajuntament de Sóller pretén controlar la massificació de cotxes que arriba al municipi, ja que fins aleshores era competència de la Guàrdia Civil i la manca d'efectius, comparat amb l'allau de gent que es desplaça al municipi a l'estiu, era incompatible.

Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme del municipi, Pep Porcel, el canvi es farà efectiu després que el Consell de Mallorca modifiqui la senyalització adequada a una travessia urbana. A partir d'aquest moment, ha comentat, la Policia Local es farà càrrec del trànsit i regularà la multitud de cotxes que arriben a Sóller.

Entre altres mesures, el poble habilitarà una sèrie d'aparcament dissuasius a les proximitats de la via en qüestió. "Volem que els carrers del nucli antic estiguin tan alliberats de cotxes com sigui possible", ha comentat el regidor. D'aquesta manera, la previsió del Consistori és que dins el centre de Sóller només hi puguin aparcar els residents i que els visitants estacionin als pàrquings pròxims a la travessia que va fins al port. "L'objectiu dels aparcaments és fer que els visitants utilitzin més el transport públic i es descongestioni el trànsit rodat", ha explicat Porcel.

stats