Urbanisme
Part Forana 07/03/2023

Pollença compra l'antic camp de futbol de Can Escarrintxo per 550.000 euros

L'Ajuntament ha signat també l'adquisició Can Villalonga i la casa d'Antoni Maura, on es preveu fer un centre cultural

2 min
L'antic camp de futbol de Can Escarrintxo, a Pollença.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha comprat l'antic camp de futbol de Can Escarrintxo després de més de vint anys fent ús d'aquest espai a costa d'un lloguer de 15.000 euros anuals. L'espai que fins aleshores s'utilitzava per a la batalla final del simulacre dels moros i cristians, i ocasionalment per fer qualque festa, ara és de titularitat municipal i es destinarà a ampliar l'espai cultural que el Consistori preveu habilitar a Can Villalonga, la casa d'Antoni Maura i l'antic cinema Capitol.

En concret i segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa s'utilitzarà com a equipament lúdic i esportiu a part de per a la reordenació del punt verd del poble. La parcel·la té una extensió de 8.000 metres quadrats i ha tengut un cost de 550.000 euros.

A més, durant la setmana passada es va signar la compra de dos immobles més que ara ja han passat a ser propietat municipal com l'antiga estació de busos de Can Villalonga i la casa del carrer Antoni Maura. La primera, que ha tengut un cost de 2.400.282 euros i compta amb una superfície que 623 metres quadrats, s'ha anunciat com a futur espai multidisciplinari, tot i que ja a partir d'ara, amb unes millores no gaire importants, se'n podrà fer ús per a activitats culturals o lúdiques, han concretat fonts municipals.

La segona, que ha tengut un cost de 350.000 euros, i que pel fet d'estar devora l'anterior també formarà part d'aquest futur espai multidisciplinari. La compra es va efectuar amb l'objectiu de connectar el Cine Capitol amb Can Villalonga per fer una "àrea cultural de referència". L'Ajuntament ha informat que la posada a punt del projecte de l'espai ja està quasi finalitzada i ha inclòs la millora de la caixa escènica i l'adequació dels banys.

stats