El PP de Calvià exigeix a l'Ajuntament que doni suport al turisme britànic després de la polèmica de la World Travel Market
La formació ha registrat una moció que insta el ple a manifestar-se a favor de la promoció turística
PalmaEl grup municipal del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Calvià insta el ple del Consistori, governat pel PSOE, MÉS i Unides Podem, a pronunciar-se a favor de la promoció turística i manifestar que el turisme britànic serà sempre benvingut al municipi. La petició popular ha arribat després que, durant l'última edició de la World Travel Market (WTM) de Londres, des de la Conselleria Insular de Turisme del Consell de Mallorca, dirigida per l'antic tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Calvià Andreu Serra, es fessin unes polèmiques declaracions en relació amb l'arribada de turistes del Regne Unit a Calvià. La formació propular titlla "d'ambigua" l'actitud dels representants del Consell a la WTM i acusen el Govern i el Consell "d'anar a la fira a no promocionar el turisme amb els doblers de tots".
El fet és que The Sun i altres tabloides britànics varen publicar dia 11 de novembre unes declaracions de la directora insular de Turisme, Lucía Escribano, en les quals suposadament afirmava que els turistes britànics "no són benvinguts", i que Mallorca no estaria interessada a promocionar l'illa durant l'estiu. Aquestes declaracions varen ser suposadament fetes per la consellera durant una entrevista amb el rotatiu britànic en la passada WTM, encara que el Consell les desmenteix rotundament i exigeix al tabloide una rectificació.
Davant aquesta situació, la portaveu del PP a l'Ajuntament, Rosa María García, ha registrat un moció per tal que l'Ajuntament de Calvià manifesti que "el turisme britànic sempre serà benvingut al municipi i, al mateix temps, el Consistori expressi el seu total rebuig a qualsevol tipus de missatge turismofòbic i consigni la seva aposta per treballar per millorar el producte turístic". Els acords de la moció presentada per García també insten l'Ajuntament de Calvià a sol·licitar al Govern de Francina Armengol i al Consell de Catalina Cladera que evitin "missatges contradictoris en els mercats emissors i facin una promoció turística basada en missatges positius". La proposta del PP també inclou donar coneixement dels acords a l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, així com a les presidentes del Govern i el Consell, Francina Armengol i Catalina Cladera, respectivament.
Pel seu costat, tant la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) com l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) han manifestat que "amb aquestes declaracions de les institucions balears es fa un mal incalculable en els mercats turístics emissors". Destaquen que les "Balears són ujna destinacióí de benvinguda, no de rebuig i exclusió". I afegeixen que "les institucions han de ser coherents amb les polítiques, els missatges i el treball tècnic que es desenvolupa".