Polèmica
Part Forana 17/04/2023

L'hotel Formentor encara explota l'aparcament sense concessió

L'oposició acusa l'Ajuntament de permetre "l'enriquiment" d'una empresa privada i ho ha denunciat davant el registre

2 min
La barrera d'entrada a l'aparcament de Formentor.

PalmaLa propietat de l'hotel Formentor es torna a veure envoltada en una nova polèmica, en aquest cas per l'explotació irregular de l'aparcament. L'empresa (Immobiliària Formentor SA) continua cobrant als usuaris per aparcar en aquest espai, sense el permís de l'Ajuntament, que n'és el propietari des de fa quasi dos anys. Els partits de l'oposició, Junts Avançam i Podem, han denunciat "la il·legalitat flagrant" davant el registre municipal i han acusat l'Ajuntament de "passivitat" per permetre "l'enriquiment irregular" d'una empresa privada arran d'uns terrenys que són municipals.

Un tiquet on es demostra que l'empresa continua cobrant per aparcar en el recinte municipal.

Cal recordar que fa gairebé tres mesos l'Ajuntament notificà a l'empresa que havia de cessar la seva activitat a l'aparcament després que la justícia desestimàs un recurs en què l'entitat demanava mantenir-ne la titularitat de manera cautelar. De fet, la propietat tenia –per ordre d'un decret de batlia en compliment de la sentència– fins al 18 de febrer per retirar la barrera, la màquina de tiquets i la caseta de vigilància. No obstant això, la infraestructura continua igual i la propietat encara cobra per accedir i aparcar a l'espai.

Les dues formacions demanen a l’Ajuntament que ho paralitzi "de manera immediata" i adverteixen que, si no ho fa, "es considerarà que existeix prevaricació per part de l'equip de govern". A més, exigeixen que s'emetin informes econòmics i legals sobre els fets i que s'obri un expedient d'infracció per poder aplicar les sancions corresponents. "D’una manera flagrant s’estan incomplint diverses resolucions municipals, ja que no disposen ni de llicència d'activitats ni tampoc de concessió o conveni amb l'Ajuntament", asseguren en un comunicat conjunt.

L'aparcament de Formentor és de l'Ajuntament des del juny del 2021

Des de mitjan mes de juny del 2021, l'aparcament que ara explota l'empresa privada és de titularitat municipal. No obstant això, la immobiliària el continuà explotant al·legant que tenia una llicència d'activitats del 1999. Després de diverses mocions de l'oposició, a finals de l'any passat es va revocar aquesta llicència i posteriorment es va desestimar la pretensió de l'empresa de suspendre aquesta revocació. Així, l'empresa quedà desvinculada d'aquest espai, el qual igualment, ara per ara, continua explotant.

stats