Manacor
Part Forana 20/09/2024

La protecció acústica del centre de Manacor no permetrà obrir nous locals d’oci

El batle, Miquel Oliver, ha assegurat que la tramitació està en marxa i que l’espai restrictiu ja serà una realitat abans que acabi l’any

Sebastià Vanrell
2 min
El batle ha assegurat que la tramitació està en marxa i que l’espai restrictiu ja serà una realitat abans que acabi l’any

PalmaLa futura zona de protecció acústica del centre de Manacor no permetrà l’obertura de nous locals d’oci. Així ho ha deixat clar aquesta setmana el batle, Miquel Oliver, que ha assegurat que la tramitació està en marxa i que l’espai restrictiu ja serà una realitat abans que acabi l’any.

El projecte, que entre d’altres coses preveu unes inspeccions més estrictes dels locals per minimitzar molèsties als residents, impossibilitarà que nous pubs i cases d’apostes puguin instal·lar-se dins el perímetre protegit, cosa que no afectarà, en canvi, els bars i restaurants. Controls de compliment d’horaris de tancament, límit de decibels i no excedir l’aforament màxim seran a partir d’ara requisits fonamentals a l’hora de mantenir en funcionament un local. Fins al punt que l’Ajuntament també tindrà potestat per escurçar l’hora de rodar clau dels espais nocturns que estiguin dins la zona.

Totes aquestes noves mesures s’han accelerat arran de les darreres protestes dels veïns del carrer del Capellà Pere Llull, que farts de no poder dormir i haver de patir constants problemes de seguretat a la via pública, van enregistrar aquesta passada setmana una instància al Consistori manacorí, demanant l’habilitació urgent d’una zona de protecció acústica entorn la plaça de la Constitució (de les Verdures) en un termini màxim d’un mes.

Si no és així, han dit que emprendran mesures legals per posar fi a uns problemes que pateixen des de fa més de set anys. Així mateix, durant aquests darrers dies les televisions i mitjans estatals s’han fet ressò del problema de renous i baralles que els caps de setmanes no deixen descansar els residents, mostrant vídeos de bregues, ruptures d'aparadors i partits improvisats de futbol més enllà de les 4 i les 5 de la matinada.

El focus del problema es troba sobretot als exteriors d’un local nocturn situat enmig del carrer i que té obert les nits de divendres, dissabte i diumenge: “Quan els clients surten defora, a part de no poder descansar perquè es posen a discutir fort, o a pegar-se, ens sentim insegurs de no poder dir res per por de les represàlies”, diuen alguns veïns, cansats de cridar la Policia Local i Nacional. Es compten per centenars les cridades i les corresponents visites dels agents durant tot aquest temps: “Venen, obliguen a fer que els renous s’aturin, però al cap de cinc minuts d’haver-se’n anat els problemes tornen; n’estam farts. És molt trist haver d’agafar la rutina de tancar les vidrieres i persianes a les nou del vespre perquè comença el trull”.

stats