El PSOE de Manacor vota juntament amb Vox per deixar clara la ruptura amb el batle
Els socialistes donen suport a la moció de Vox per exigir una rectificació a les paraules de Miquel Oliver (Més-Esquerra), que durant el passat ple va qualificar els dos regidors d’extrema dreta d’ocupes de l’Ajuntament
ManacorEl PSOE de Manacor ja no pot ser més clar a l'hora de fer veure en públic (en privat és més que conegut) el seu malestar amb l'equip de govern (Més-Esquerra, AIPC) per no haver-los deixat entrar a l'equip municipal. Així, aquest dilluns vespre, els socialistes han votat en favor de Vox en la moció presentada pel partit d'extrema dreta, en la qual han reprovat "la manca d'educació i respecte" del batle Miquel Oliver per haver descrit els seus dos regidors com a "ocupes de l'Ajuntament" durant el passat ple de juny.
Un text aprovat gràcies als vots del PSOE i el Partit Popular i que exigeix al batle unes disculpes públiques pel seu comportament "i les declaracions ofensives". Una correcció que Oliver no té intenció de fer. Núria Hinojosa, portaveu dels socialistes manacorins i enfrontada personalment des de fa anys al batle (una ferida que ja va enrarir el darrer tram de la passada legislatura), explicava ahir el seu vot a favor de la moció de Vox tot dient que "tot i que és cert que amb Vox tenim posicions enfrontades en la majoria dels temes, no ens va agradar gens com el batle es va dirigir a vostès", va dir mirant el portaveu de Vox, Esteve Sureda, "perquè vostès tenen el consentiment del legítim propietari de l'Ajuntament que és el poble". "Nosaltres som demòcrates i educats i pensam que són unes declaracions que hauria de retirar", referint-se a Oliver.
Un capítol més de tensió entre Vox i Més-Esquerra (i col·lateralment entre els dos principals partits d'esquerres del municipi) que ve, com dèiem, de l'anterior sessió plenària quan Miquel Oliver va acusar els dos regidors d'extrema dreta d'ocupes després que aquests recriminassin a l'Ajuntament "l'excessiva permissivitat que distints edificis públics hagin estat ocupats il·legalment", el que va provocar una discussió pujada de to, titllant la moció de Vox de xenòfoba i constituent d'un possible delicte d'odi, en fer una apologia al dret a la propietat privada i a l'herència familiar, en perill pels conflictes socials.
En un escrit enviat avui per Vox Manacor a la premsa, el seu portaveu, Esteve Sureda, recorda que "és inacceptable que un batle, que ha d'actuar com a president del ple i representant de tots els ciutadans de Manacor, utilitzi un llenguatge despectiu i mancat de respecte envers membres elegits democràticament del Consistori", donant al mateix temps les gràcies al PSOE i al PP pel suport. Així i tot, no només ha estat el PSOE qui s'ha mostrat crític amb l'actitud del batle arran del conflicte amb Vox, sinó que els seus socis de pacte d'AIPC (Agrupació Independent de Porto Cristo) també es van abstenir a la votació de reprovació del batle Oliver, deixant clar el malestar, però sense posicionar-s'hi en contra.
Manacor contra Le Senne
Just després de la votació en què el PSOE i Vox van unir forces contra les paraules d'Oliver, es va passar a votar la moció presentada per Més-Esquerra demanant la dimissió del president del Parlament, Gabriel Le Senne (Vox), arran de l'esqueixada del retrat d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar i la seva pèrdua dels papers. Una votació també polèmica, ja que els mateixos socialistes (que duien camisetes amb les fotos de les Roges) també havien presentat una proposta en paral·lel i no es van voler unir a l'equip de govern per fer front comú. Uns membres que també van tenir una postal davant els seus escriptoris amb la imatge de Picornell durant tot el ple.
En el seu torn de paraula, Esteve Sureda (Vox), tot i reconèixer no compartir "les maneres emprades per Le Senne i el seu comportament "no adequat", van contraatacar dient que "les senyores Garrido i Costa van provocar el president amb la seva actitud". "Si qualcú ha de dimitir aquí és vostè senyor Oliver i així ens faria un gran favor". El batle, en el seu torn de paraula, va qualificar de "molt greu" la comparació dels dos casos.