Quatre coses que no sabies del nou batle de Sant Joan: un anglès sense tetera que va anar a la mateixa escola que Elionor
Richard Thompson va venir a viure a Mallorca per amor fa gairebé deu anys i des de llavors fa classes d'anglès, canta a la coral i participa en moltes activitats del municipi
PalmaDes de cantar amb la coral i fins a fer classes d'anglès als santjoaners, el nou batle de Sant Joan, Richard Thompson (MÉS), participa –i també organitza– en moltes de les activitats del municipi. No té la nacionalitat espanyola, és d'ascendència angloíndia, té 52 anys i en fa gairebé deu que va venir a viure a Mallorca.
Ho va fer per amor i no era el primer cop que deixava la seva vida enrere arran d'una relació. Precisament, arribà a Espanya des d'Anglaterra per aquest mateix motiu: es va enamorar d'una catalana i anà a viure a Barcelona, on anys més tard va conèixer la seva actual dona, Catalina Gayà. Cada dia acompanya la major de les seves dues filles a l'aturada del bus de Vilafranca perquè vagi a l'escola. Llavors, es posa a treballar en l'acadèmia d'anglès, que va obrir en arribar a l'illa.
És geògraf de professió i ha estat regidor de l'oposició durant el darrer mandat. De fet, diumenge passat, un dia després de ser proclamat batle, el prestigiós diari anglès The Guardian l'ha entrevistat. Li agrada jugar al pàdel, cantar, cuinar, viatjar i llegir. Ara bé, a més d'aquests hobbies més quotidians, la seva vida amaga algunes curiositats.
1.Una educació 'reial'
Es podria dir que Thompson va tenir una educació 'reial', ja que va estudiar en el mateix col·legi on ha anat la princesa Elionor, el United World College (UWC). El col·legi està a Gal·les i hi han acudit altres noms molt coneguts i influents en la política internacional, com el rei Guillem Alexandre d'Holanda o la princesa Elisabet de Bèlgica. Thompson hi va poder accedir gràcies a una beca i la seva educació continuà cap a una de les universitats més prestigioses d'Escòcia, la University of St Andrews.
2.Voluntariat a Hondures
No va arribar a la universitat sense abans gaudir del gap year, una pràctica habitual a Europa i que consisteix a agafar-se un any sabàtic entre l'institut i la universitat. En aquest període, va fer un voluntariat a Hondures en una cambra de descompressió per als pescadors del país, que capturaven el peix fent apnea i en patien les conseqüències.
3.Timoner d'una barca de rescat
Durant uns anys va treballar com a timoner en un vaixell de rescat a l'estació de rescat de Gal·les (RNLI). Aquesta feina va marcar la seva vida, perquè just entrar en la joventut va haver d'embarcar-se a la mar Atlàntica per assistir en les emergències, des de suïcidis fins a accidents marítims.
4.Un britànic sense tetera
Després d'haver guanyat les eleccions i ser proclamat batle, tothom li va demanar pel primer que faria en entrar a l'Ajuntament. Com a bon britànic, va contestar: dur una tetera i fer-me un te. Ara bé, allò que ningú no sap és que l'aparell que ha duit al seu nou despatx no és seu. Tan sols és de la seva família, ni l'ha comprat per a la ocasió. És una tetera ben mallorquina; en concret, de la padrina de la seva dona.
5.Parlar català els dies senars
És britànic, i sí, fa prop de deu anys que viu a Sant Joan. Per això Thompson va decidir aprendre català de manera oficial durant la pandèmia i ara el parla i l'entén perfectament. Això sí, ja el xampurrejava des de molt abans, amb la seva dona. El més curiós? Els dies parells parlaven en anglès i els senars, en català. A les seves filles els parla en llengua anglesa tot el temps.
6.Els ous remanats amb tomàtiga
A casa, ell fa el dinar i la seva dona, el sopar. Li encanta cuinar, ho fa bé i la seva especialitat és el menjar taliandès. No obstant això, li agrada anar a menjar a ca la seva sogra i el plat que més li agrada de la seva família política són els ous remanats amb tomàtiga.