Quatre empreses s'adhereixen al Distintiu Serra de Tramuntana
La signatura inclou més de 400 productors i transformadors de productes de la Serra
PalmaEl Consorci Serra de Tramuntana ha signat aquest dimarts quatre convenis d'adhesió al Distintiu Serra de Tramuntana. Les empreses de la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller, la cooperativa Pagesa de Pollença, Formatges Tramuntana i Vinyes Mortitx, que entre totes elles representen més de 400 productors i transformadors de la Serra, s'han adherit a aquest distintiu, que pretén promocionar els productes elaborats en aquesta zona.
La consellera de Territori, Maria Antònia Garcias, ha assegurat que "es tracta d'un segell que sobretot valora la dificultat que du associada produir a la Serra i que assenyala que el consum d'un producte o d'un servei col·labora amb el manteniment, la preservació i la protecció de la serra de Tramuntana".
Per tal de mantenir el distintiu, els productors hauran d'aconseguir, en tres anys, tres dels següents requisits: un certificat d'agricultura integrada o ecològica, un sistema de gestió de residus que fomenti la reducció, la reutilització i el reciclatge, tenir un ús eficient de l'aigua; utilitzar energies renovables; mantenir o recuperar varietats tradicionals o autòctones; mantenir el sòl amb coberta verda; tenir acord de custòdia; fer venda directa, disposar d'un vehicle zero emissions i/o facilitar el pasturatge.
En el cas dels transformadors, els requisits són: un certificat d'agricultura integrada o ecològica, un sistema de gestió de residus, un ús eficient de l'aigua, fer servir energies renovables; mesures per a l'estalvi de la llum; fer venda directa, disposar d'un vehicle zero emissions i/o productes de neteja biodegradables.
Els compromisos socials també s'han d'assolir en tres anys i són els mateixos per a productors que per a transformadors: divulgació i comunicació del Distintiu; contractacions en programes d'inserció laboral; projectes de conservació i/o difusió del Patrimoni; programes culturals i esportius, en qualitat de mecenatge; compromisos per promoure l'associacionisme; programes de formació i recerca, com col·laboracions amb escoles; educatiu i comunitat formant part de tallers i jornades i també promocionar la cultura, a través de les festes i tradicions.