Part Forana24/02/2020

La platja de Cala Millor queda fora de les actuacions d'emergència

El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç mostra la seva "decepció"

M. B.
i M. B.

Cala MillorEl Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç, localitats que comparteixen la gestió de la platja de Cala Millor, ha mostrat la seva "decepció" pel fet que la recent resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic hagi deixat fora de les intervencions d'emergència la regeneració dels 1,8 quilòmetres d'arenal, desaparegut en la seva major part a conseqüència de la borrasca Glòria a final del passat mes de gener.

Segons el Consorci, "cal tenir en compte i valorar els efectes econòmics i socials que la inexistència d’arena en una part important de la nostra platja pot ocasionar davant l’imminent inici de la temporada turística".

Cargando
No hay anuncios

Per ara, es preveuen les reparacions de passarel·les trencades, acordonament, cartelleria i captadors, així com demolició i neteja de nombroses estructures trencades pel temporal, unes intervencions que seran executades i finançades per la Direcció General de Costes i Mar.

Amb aquesta decisió, expliquen des del Consorci de Turisme, "queda en mans dels dos ajuntaments i del Consorci de Turisme la responsabilitat de mitigar els efectes de no haver fet la declaració d’emergència de la regeneració de la platja pugui tenir de manera directa i immediata en la indústria turística de les zones afectades i en la imatge general de la destinació amb vista a l’actual temporada".

Cargando
No hay anuncios

Efectes dels temporals

El Consorci de Turisme, que constitueixen els dos ajuntaments i l’associació hotelera de la zona, porta més de tres anys enfrontant-se a la degradació que els diferents temporals han provocat en els 1,8 km de la platja de Cala Millor.

Cargando
No hay anuncios

Ara, després del pas de la gran borrasca, el fet que la regeneració de la platja de Cala Millor no s'hagi considerat com una obra d'emergència "és una notícia molt preocupant", segons el Consorci, "perquè afectarà de manera directa la indústria turística propera a les zones de platja sense arena i, en general, la imatge de la nostra destinació".

Davant aquesta situació, els ajuntaments de Son Servera i de Sant Llorenç iniciaran les tasques de neteja i retirada de les pedres soltes de les platges, a més de les reparacions i reconstrucció de les instal·lacions danyades.

Cargando
No hay anuncios

Arena de pedrera

També es vol reactivar de manera immediata l’elaboració dels documents necessaris per presentar un projecte constructiu d’alimentació d’arena a la platja de procedència terrestre, que havia estat detingut a l’espera d'una declaració d’emergència.

Cargando
No hay anuncios

Ambdós municipis han anunciat que reclamaran recursos econòmics procedents de l’Impost del Turisme Sostenible que permetin ajudar els ajuntaments a finançar accions a curt, mitjà i llarg termini que s’hagin de desenvolupar amb la finalitat de mitigar els efectes negatius sobre el producte de sol i platja.

Pla integral

El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç demanarà una reunió amb la Direcció General de la Costa i la Mar amb vista a elaborar i desenvolupar un projecte integral de la zona costanera de Cala Millor que incorpori de manera planificada i consensuada paràmetres mediambientals, econòmics i socials tal com proposa el Ministeri en la seva resolució.