La revista municipal 'Marratxí. Terra de fang' compleix un any
Se n'editen 15.000 exemplars i és bilingüe
MarratxíLa revista municipal Marratxí. Terra de fang arriba, amb el número de juliol, a l’edició número 12, de manera que compleix un any de vida. La publicació, de 24 pàgines, té diverses seccions fixes. Es publica mensualment, té caràcter gratuït i bilingüe, i un marcat to social i plural, amb l’objectiu de donar veu a la ciutadania. També es pot llegir a través de la web www.marratxi.es i se’n reparteixen 15.000 exemplars a les bústies dels veïns.
Igual que en el primer número, aquesta edició inclou un ampli reportatge fotogràfic sobre la celebració de les festes de Sant Marçal. El primer exemplar de la publicació va incloure una entrevista al pregoner de les festes de 2018, el jove músic Bernat Quetglas.
La pregonera d’enguany, l’actriu Agnès Llobet, també va ser entrevistada en l’edició del mes de gener. Al llarg de l’any de la revista, també hi han estat entrevistats personatges rellevants del municipi des dels seus respectius terrenys: el jutge de pau Joan Bestard, l’artista Teresa Matas, la professora de música del Pla de na Tesa Maria Crespí, la futbolista Cata Coll i l’expert en cultura popular Francesc Vallcaneras.
Dins l’apartat de Memòria, entre d'altres, s’hi han inclòs reportatges sobre Sa Refinadora, el Museu del Fang, el cementeri, Bodegas Suau, els 25 anys del Club Vòlei Pòrtol i les eleccions municipals a Marratxí durant el franquisme.
Igualment, la publicació dona protagonisme en cada número a la ceràmica, element indissociable de Marratxí. Ho fa a la secció coneguda com a Terra de fang, i s’hi han publicat articles sobre, entre d'altres, la Fira del Fang, les gerres brodades, les gerres de taronger, els cossiols i els instruments musicals fets amb fang.
En la versió més social, Ciutadania activa ha posat el focus en figures com ara l’equip de dinamització municipal, els pressuposts participatius i les campanyes d’educació viària.