Save the Med prepara una diada de neteja de plàstics a la platja de sa Coma
L'Ajuntament col·labora amb aquesta fundació en el marc de les festes del nucli turístic
Sant LlorençSave the Med Foundation i l'Ajuntament de Sant Llorenç han convocat per a aquest dissabte una diada ecològica centrada a recollir plàstics i microplàstics de la platja de sa Coma. És un dels actes 'verds' del programa festiu d'aquest nucli turístic llorencí, amb la pretensió de crear consciència de la necessitat de mantenir nets els entorns públics i naturals. L'Ajuntament dona suport a aquesta intervenció en el marc de les festes de sa Coma.
La concentració serà a les 18.30 hores a la rotonda de l'avinguda de les Palmeres i durarà unes tres hores. Es recomana que els voluntaris que hi vulguin participar portin guants i bosses reutilitzables. "Volem conscienciar, dins un àmbit local, de la necessitat de protegir les platges i recordar la problemàtica que es deriva del llançament de plàstics en el medi natural", ha explicat a l'ARA Balears Alice Mason, portaveu d'aquesta fundació ecologista i coordinadora de neteja de platges.
Dels plàstics que es recullin, se'n vol analitzar i estudiar la procedència. Save the Med compta amb biòlogues marines i educadors, a més d'un voluntariat fix que ajuda a divulgar els objectius conservacionistes de l'entitat, que té la seu al polígon de Marratxí.
Línies de treball
"Intentam treballar molt a escala local, però no només dins l'àmbit de les Balears", afegeix Alice Mason. Per ara, la fundació segueix dues línies de feina i projectes. Una és la campanya de lluita per evitar la contaminació derivada dels plàstics, que té el nom de Duesmans "per netejar quan calgui i on sigui necessari". La segona es diu Balears sense plàstics, que amplia la seva actuació "a crear consciència de la necessitat de cercar alternatives honestes". "Per això treballam amb 45 empreses, que comercialitzen 3.000 productes" amb plàstics, l'ús dels quals es vol reduir dràsticament, explica la portaveu.
Save the Med Foundation treballa amb les escoles i també s'ha marcat com a objectiu a mitjan termini redactar un informe, juntament amb uns 60 bussejadors que han radiografiat el fons de Formentor. Per a aquest indret, es vol demanar que es delimiti una zona de protecció amb l'objectiu de recuperar l'hàbitat marí.