El Consell presenta Una nit a la Serra, un projecte perquè els més joves coneguin la Tramuntana
L'activitat es realitzarà al refugi de Son Amer d'Escorca durant cada dimarts i dimecres dels mesos d'octubre i novembre
PalmaEl refugi de Son Amer (Escorca) serà l'escenari del projecte Una nit a la Serra durant els dimarts i dimecres dels mesos d'octubre i novembre. L'activitat consistirà a gaudir d'un dia i una nit a la serra de Tramuntana, de manera totalment gratuïta, incloent-hi l'estada al refugi del grup escolar (que en disposarà en exclusiva), les activitats educatives, el transport entre el centre i el refugi, i un menú adaptat a la seva edat.
La vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que "l'objectiu és que puguin gaudir de la natura d'una manera diferent. Oferim a les escoles una activitat educativa segura fora del centre que permet a nines i nins conèixer la serra de Tramuntana i descobrir la xarxa de refugis del Consell". La vicepresidenta ha recordat que "uns dels més afectats per les mesures de confinament són els infants, que no varen poder acabar el curs de manera ordinària i varen perdre uns mesos importants no tan sols de classe, sinó també de socialització". Per la seva banda, Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, ha destacat que "és una oportunitat perquè els nins i les nines coneguin aquest racó de la serra en un curs tan diferent i poder fer-ho amb totes les comoditats i seguretats".
Aquesta activitat està emmarcada dins el pla de reactivació Mallorca Reacciona. Una nit a la Serra forma part de Gaudeix de la Serra, un programa dissenyat per oferir alternatives d'oci segures. Una Nit a la Serra pretén ensenyar a prendre consciència de la importància de preservar el medi natural i cultural. A més, aquest projecte rep la col·laboració del departament de Territori del Consell, que facilita el transport per als infants.
Dins el programa educatiu que s'ha preparat, es faran activitats per donar a conèixer els oficis tradicionals de marger, carboner o calciner, amb les educadores del Departament. També es duran a terme dinàmiques d'observació del medi físic i natural de la Serra per saber identificar-ne els principals elements etnològics. Les escoles que vulguin apuntar-s'hi ho podran fer a partir de l'1 de setembre.