Sis centres escolars de la zona d'Inca participen en el mercat d'emprenedors

500 alumnes han exposat els seus projectes al carrer Major de la capital del Raiguer

Una de la paradetes amb productes de fusta creat pels alumnes.
Ara Balers
14/05/2019
2 min

IncaMés de 500 alumnes de Primària i Secundària han exposat aquest dimarts dematí al mercat ICAPE d'Inca els projectes empresarials en què han treballat durant tot el curs dins el programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat.

Al mercat, ubicat al carrer Major d’Inca, hi ha hagut 20 paradetes d’alumnes de Primària i Secundària, el doble que l’any passat. Els grups són de sis centres escolars d’Inca, Can Picafort, sa Pobla, Binissalem i Pollença, que durant aquest curs han participat en el programa ICAPE. A l'acte hi han assistit la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; el batle d’Inca, Virgili Moreno, i la regidora de Mercats, Mariché Fernández.

Els centres que hi han participat són: el CEIP Llevant d’Inca, el CEIP Sa Graduada i l'IES Can Peu Blanc de Sa Pobla, el CEIP Vora Mar de Can Picafort, l'IES Binissalem, i el CC Monti-Sion de Pollença.

Creació de cooperatives i ONG

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa, del qual ja s'han fet set edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària). Les escoles s’adhereixen a ICAPE de manera voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria dels centres han repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliada a més cursos. De fet, un total de 114 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant tot el matí, al carrer Major, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació en un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

stats