Part Forana29/01/2019

Son Servera edita un quadern educatiu sobre l'origen de la festa de Sant Ignasi

Tracta de la commemoració de l'aixecament del cordó sanitari l'any 1820

Ara Balears
i Ara Balears

Son ServeraEls Serveis Educatius Municipals de Son Servera han editat uns dossiers adreçats a les escoles per explicar de manera lúdica a l’alumnat de Primària una de les festes més significatives i més sentides, la de Sant Ignasi, en què se celebra l’alçament del cordó sanitari establert el 1820 amb motiu de l’epidèmia de la pesta que assolà el poble.

Dia 1 de febrer és una data lligada al final de la pesta del 1820 que gairebé va assolar Son Servera, ja que hi varen morir més 800 veïns. Per evitar el contagi de la malaltia, es va tancar el poble amb un cordó sanitari, que a la fi es va poder retirar dia 1 de febrer de 1821. L’Ajuntament d’aquell any va fer la promesa que cada any, en endavant, se celebraria el dia del sant: sant Ignasi. Per això es diu que és una festa promesa.

Cargando
No hay anuncios

Enguany, entre l’oferta ludicoeducativa dels Serveis Educatius Municipals per a les escoles hi haurà l'entrega d'uns nous dossiers que expliquen de manera clara i en clau infantil el motiu de la festa i de la celebració. Aquests dossiers s’han editat en col·laboració amb el Servei Lingüístic Municipal, que n’ha revisat la correcció i l’estil, a més de cobrir-ne les despeses d’edició.

L’objectiu d’aquest nou dossier, que s’afegeix al que ja es va presentar per a la festa de Sant Antoni, és donar a conèixer la celebració de Sant Ignasi, relacionar aquesta celebració amb el final de la pesta del 1820 i potenciar l’interès i la participació en la cultura local. I s’ha distribuït entre els cursos de 1r, 2n, 4t i 6è de Primària de les escoles públiques del municipi.