Així serà la Setmana Santa postpandèmia a Mallorca

Al voltant de 10.000 persones participaran en les processons a través de 200 confraries arreu de l'illa

Amb passió continguda Els passos de Setmana Santa i el poder que encara perviu
ARA Balears
28/03/2022
2 min

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que les processons tornaran amb normalitat aquesta Setmana Santa, tot i que amb normes obligatòries per a alguns confrares. Per altra banda, el Bisbat calcula que hi participaran al voltant de 10.000 persones en les 200 confraries d'arreu de l'illa.

En concret, els confrares que duen passos i que, per tant, no poden mantenir la distància de seguretat, hauran d'estar vacunats i presentar un test d'antígens negatiu unes hores abans.

Processons a Palma

Pel que fa a les processons de Ciutat, hi ha hagut "pocs canvis" que només afecten l'itinerari de la processó de Dijous Sant, segons la portaveu de la junta gestora de l'Associació de Confraries de Palma, Marisa Pérez. "S'han cercat els carrers més amples per evitar possibles aglomeracions", ha dit. Pel que fa a la processó de Divendres Sant, només canvia en alguns carrers i en el lloc de sortida, que serà des de l'església de Sant Antoniet i no des dels Caputxins. Taltavull ha recordat que el Divendres Sant es farà una missa a les 19 h a la Seu, amb la prèvia arribada de les confraries amb els estàndards.

Cal destacar que enguany no hi haurà limitació d'aforament a la missa de Pasqua que es farà a la catedral. Tot i això, el Bisbat encara no ha assegurat que permeti assistents al 'davallament', malgrat que sí que es durà a terme.

Processons als municipis

Els municipis també han presentat la programació de Setmana Santa. Per exemple, a Manacor asseguren que "estan molt motivats" per poder sortir després de dos anys. Segons ha explicat la representant de les confraries del municipi, Maria Sansó, no hi ha canvis en els itineraris.

Inca, per exemple, té el seu propi programa, en el qual, a més de les processons tradicionals, destaquen l'emissió de documentals o els concerts de música. A més, dissabte 9 d'abril s'estrenarà la segona edició del cicle Converses per Setmana Santa amb la projecció d'una entrevista amb el bisbe auxiliar Antoni Vadell, mort el passat mes de febrer.

A la presentació dels programes també hi ha assistit el batle de Sineu, Tomeu Mulet, que ha expressat que el retorn de les processons és "molt important" tant en l'àmbit religiós com en el cultural i que es faran "respectant les restriccions i la normativa vigent".

Per altra banda, on sí que hi haurà canvis és a Pollença, ja que enguany sortiran les processons des de la parròquia per pujar al Calvari, segons ha explicat el representant de les confraries del municipi, Miquel Vives. "El canvi suposa certes dificultats logístiques, però esperam que surti bé", ha dit. A més, ha parlat de la introducció del projecte 'Una llum per la pau', impulsat per l'associació Veïns de Pollença, amb el qual el públic formarà una cadena humana amb ciris encesos en mostra de solidaritat amb el poble d'Ucraïna.

stats